Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis onder schilddak en met grijsgepleisterde lijstgevel, waarin segmentvormig overtoogde vensters met kuiven in stucwerk in Willemstad

Woonhuis

Voorstraat 25
4797BD Willemstad (gemeente Moerdijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1636 (jaartal)


Beschrijving van Huis onder schilddak en met grijsgepleisterde lijstgevel, waarin segmentvormig overtoogde vensters met kuiven in stucwerk

Huis onder schilddak en met grijsgepleisterde lijstgevel, waarin segmentvormig overtoogde vensters met kuiven in stucwerk. Kroonlijst op consols en cordonlijsten onder de verdieping. Hardstenen stoeppaal. Achter het 19e eeuwse pleisterwerk gaat een huis schuil, dat blijkens het jaartal in de achtergevel uit 1636 dagtekent. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38973
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis onder schilddak en met grijsgepleisterde lijstgevel, waarin segmentvormig overtoogde vensters met kuiven in stucwerk in Willemstad

Huis onder schilddak en met lijstgevel in gele baksteen

Voorstraat 31
Willemstad (Gemeente Moerdijk)
Huis onder schilddak en met lijstgevel in gele baksteen. Ingang met kroonlijst en voluutvormige consoles. Dakkapel met voluten. Begin 19e ee..

Empire huis onder dwars schilddak en lijstgevel waarin ingang met pilasters

Voorstraat 20
Willemstad (Gemeente Moerdijk)
Empire huis onder dwars schilddak en lijstgevel waarin ingang met pilasters. Later toegevoegd pleisterwerk en stucversiering.

Huis onder een dwars zadeldak met het buurpand nr 37

Voorstraat 35
Willemstad (Gemeente Moerdijk)
Huis onder een dwars zadeldak met het buurpand nr 37. Zijtopgevel met hoekschoorsteen. Ingang met pilasters en kroonlijst welke de gootlijst..

Huis onder schilddak en met lijstgevel in gele baksteen, 18e-eeuws

Voorstraat 16
Willemstad (Gemeente Moerdijk)
Huis onder schilddak en met lijstgevel in gele baksteen, 18e eeuws.

Voormalige N.H. weeshuis

Voorstraat 24
Willemstad (Gemeente Moerdijk)
Voormalig N.H. Weeshuis. Pand onder zadeldak en met lijstgevel in gele baksteen uit omstreeks 1775. Ramen met zware kozijnen en kleine roede..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)