Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee aaneensluitende pakhuizen, elk onder een met pannen belegd wolfdak en elk met drie grote hijsvensters in een as, met luiken. in Willemstad

Gebouw

Bovenkade 3
4797AT Willemstad (gemeente Moerdijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1806


Beschrijving van Twee aaneensluitende pakhuizen, elk onder een met pannen belegd wolfdak en elk met drie grote hijsvensters in een as, met luiken.

Twee aaneensluitende pakhuizen, elk onder een met pannen belegd wolfdak en elk met drie grote hijsvensters in een as, met luiken. In de rechtse gevel een gedenksteen: "Den eersten steen van dit gebouw is gelegd door Joanna Cornelia Maris Jansdochter den 20 maart 1806"; in de linkse gevel een gedenksteen: "Den eersten steen van dit gebouw is gelegd door Cornelis Willem Maris Janszoon den 14 maart 1817" en bovendien nog een steentje waarop in reliƫf voorgesteld twee putti met gereedschap (17e eeuw) en het opschrift: "in de twee kerfbijlle". Achtergevels van beide pakhuizen aan de Bovenkade. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38942
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee aaneensluitende pakhuizen, elk onder een met pannen belegd wolfdak en elk met drie grote hijsvensters in een as, met luiken. in Willemstad

Eenvoudig woonhuis met gepleisterde gevel onder een gezamenlijk, met de nrs 4,6 en 8, dwars, met pannen belegd zadeldak

Bovenkade 10
Willemstad (Gemeente Moerdijk)
Eenvoudig WOONHUIS met gepleisterde gevel onder een gezamenlijk, met de nrs 4,6 en 8, dwars, met pannen belegd zadeldak. Vlakgemetselde ontl..

Eenvoudig woonhuis in gele baksteen onder een gezamenlijk met de nrs 4,6 en 10 dwars, met pannen belegd zadeldak

Bovenkade 8
Willemstad (Gemeente Moerdijk)
Eenvoudig woonhuis in gele baksteen onder een gezamenlijk met de nrs 4,6 en 10 dwars, met pannen belegd zadeldak. Vlakgemetselde ontlastende..

Huis onder zadeldak en met topgevel

Benedenkade 9
Willemstad (Gemeente Moerdijk)
Huis onder zadeldak en met topgevel; aan de andere zijde, Bovenkade, klokgevel in gele baksteen met rollaag langs de top; bovenraam met klei..

Eenvoudig woonhuis in gele baksteen onder een gezamenlijk met de nrs 4,8 en 10 dwars, met pannen belegd zadeldak, vlakgemetselde ontlastende korfbogen ..

Bovenkade 6
Willemstad (Gemeente Moerdijk)
Eenvoudig woonhuis in gele baksteen onder een gezamenlijk met de nrs 4,8 en 10 dwars, met pannen belegd zadeldak, Vlakgemetselde ontlastende..

Eenvoudig woonhuis in gele baksteen onder een gezamenlijk dwars met pannen belegd zadeldak met de nrs 6,8 en 10

Bovenkade 4
Willemstad (Gemeente Moerdijk)
Eenvoudig woonhuis in gele baksteen onder een gezamenlijk dwars met pannen belegd zadeldak met de nrs 6,8 en 10. Vlakgemetselde ontlastende ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)