Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijtje onder een met riet en pannen gedekt dak, dat aan de voorzijde een wolfschild en aan de achterzijde een schild heeft in Wierden

Boerderij

Weversweg 2
7642NT Wierden
Overijssel

Bouwjaar: 1778


Beschrijving van Boerderijtje onder een met riet en pannen gedekt dak, dat aan de voorzijde een wolfschild en aan de achterzijde een schild heeft

Boerderijtje onder een met riet en pannen gedekt dak, dat aan de voorzijde een wolfschild en aan de achterzijde een schild heeft. Put van Bentheimersteen met datering 1778. Houten wagenschuur onder met riet gedekt schilddak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38907
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijtje onder een met riet en pannen gedekt dak, dat aan de voorzijde een wolfschild en aan de achterzijde een schild heeft in Wierden

Boerderij onder met stro en pannen gedekt dak

Stegeboersweg 14
Wierden
Boerderij onder met stro en pannen gedekt dak. Voor houten topgevel, achter schild en onderschoer. Woongedeelte heeft schuiframen met luiken..

Omvangrijk boerderijcomplex, schuren

Akkerwal 4
Wierden
Bij knooppunt markant gelegen door geboomte overschaduwd omvangrijk tweede helft-19e-eeuws BOERDERIJCOMPLEX bestaande uit T-vormig hoofdgebo..

Pompgebouw

Nijverdalsestraat 98
Wierden
Omschrijving POMPGEBOUW over één bouwlaag opgetrokken vanuit een rechthoekige plattegrond in rode baksteen onder een met bouletpannen ged..

Filtergebouw

Nijverdalsestraat 98
Wierden
Omschrijving Het FILTERGEBOUW is vanuit een rechthoekige plattegrond over twee bouwlagen opgetrokken in rode baksteen op een gemetseld tras..

Toren Nederlands Hervormde Kerk

Burgemeester J.C. van den Bergplein 3
Wierden
Toren N.H. Kerk. Gebouwd eind 15e eeuw; drie vierkante geledingen, bekroond door een achtkante ingesnoerde spits; galmgaten in de derde gele..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)