Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder met stro en pannen gedekt dak in Wierden

Boerderij

Stegeboersweg 14
7642NP Wierden
Overijssel


Beschrijving van Boerderij onder met stro en pannen gedekt dak

Boerderij onder met stro en pannen gedekt dak. Voor houten topgevel, achter schild en onderschoer. Woongedeelte heeft schuiframen met luiken en roedenverdeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38904
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder met stro en pannen gedekt dak in Wierden

Pompgebouw

Nijverdalsestraat 98
Wierden
Omschrijving POMPGEBOUW over één bouwlaag opgetrokken vanuit een rechthoekige plattegrond in rode baksteen onder een met bouletpannen ged..

Filtergebouw

Nijverdalsestraat 98
Wierden
Omschrijving Het FILTERGEBOUW is vanuit een rechthoekige plattegrond over twee bouwlagen opgetrokken in rode baksteen op een gemetseld tras..

Pompgebouw

Nijverdalsestraat 88
Wierden
Inleiding In opdracht van gemeente Almelo werd in 1893 dit POMPGEBOUW gebouwd naar ontwerp van de ingenieur H.P.N. Halbertsma in een vrij t..

Omvangrijk boerderijcomplex, schuren

Akkerwal 4
Wierden
Bij knooppunt markant gelegen door geboomte overschaduwd omvangrijk tweede helft-19e-eeuws BOERDERIJCOMPLEX bestaande uit T-vormig hoofdgebo..

Boerderijtje onder een met riet en pannen gedekt dak, dat aan de voorzijde een wolfschild en aan de achterzijde een schild heeft

Weversweg 2
Wierden
Boerderijtje onder een met riet en pannen gedekt dak, dat aan de voorzijde een wolfschild en aan de achterzijde een schild heeft. Put van Be..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)