Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het fort "Penserdijk" in Tinte

Militair Object


3234ZA Tinte (gemeente Westvoorne)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1885


Beschrijving van Het fort "Penserdijk"

Het fort "Penserdijk". FORT, gebouwd in 1885 als onderdeel van de stelling "Monden Maas en Haringvliet", bestaande uit een langgerekte omwalling met steile taluds en omringd door een brede gracht. Bomvrij gebouw in het midden van de omwalling. Contre-escarpe te rechterzijde van het fort met steil binnentalud en glacis. Dit fort behoort ten dele tot de gemeente Oost-Vooren en ten dele tot de gemeente Hellevoetsluis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38893
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het fort "Penserdijk" in Tinte

Het fort "Penserdijk". Dit fort behoort ten dele tot de voormalige gemeente Oostvoorne en ten dele tot de gemeente Hellevoetsluis. Zijn tweede Nr:3889 ..

Fort op Peltserdijk Tinte
Hellevoetsluis
Fort op de Penserdijk. Gedeelte van het overigens tot de gemeente Oostvoorne behorende fort, gebouwd in 1885. Langgerekte omwalling met grac..

Esterenburch

Middelweg 5
Vierpolders (Gemeente Brielle)
"Esterenburch". Boerderij uit 1738, waarvan alleen het woonhuis overgebleven. Ingezwenkte gevel onder kroonlijst. Vensters met roedenverdeli..

Bedevaartskerk Martelaren van Gorcum

De Rik 5
Brielle
Inleiding BEDEVAARTSKERK uit 1929-1931 behorende bij het complex bedevaartsoord H.H. Martelaren van Gorcum. De in een voor de jaren dertig ..

Omgang

De Rik 5
Brielle
Inleiding OMGANG van gewapend beton om het Getuigen- of Martelveld, behorende bij het Bedevaartsoord van de H.H. Martelaren van Gorcum. De ..

Heilige Put

De Rik 5
Brielle
Inleiding BASSIN onderdeel van het complex bedevaartsoord van de H.H. Martelaren van Gorcum. Het midden in het Martelveld liggende bassin, ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)