Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "Marienhof": woonhuis en stal in Westmaas

Boerderij

Smidsweg 18
3273LK Westmaas (gemeente Binnenmaas)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw

(1 recensie)

Beschrijving van Boerderij "Marienhof": woonhuis en stal

BOERDERIJ "Marienhof". Beschermd wordt alleen het 17e eeuwse gedeelte, bestaande uit een rechthoekig woonhuis zonder verdieping staande uit een rechthoekig woonhuis zonder verdieping onder een rieten schilddak en een hierachter gelegen grote bakstenen stal onder rieten zadeldak. In het woonhuis vensters met geblokte ontlastingsbogen en houten kruiskozijnen met luiken. Schouw XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38859
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Boerderij "Marienhof": woonhuis en stal
5
Recensie door: ()
Prachtig en uniek, voor de Hoeksche Waard monument, Monument verkeerd in zeer slechte staat. Kozijnen zeer slecht, luiken slecht en verdwenen, rietendak moet nodig vernieuwd. Restauratie is voor huidige bewoners een ondoenlijke zaak. Waar blijft de verantwoording van Monumentenzorg om dit monument te bewaren voor het nageslacht.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "Marienhof": woonhuis en stal in Westmaas

Windlust

van Koetsveldlaan 2D
Westmaas (Gemeente Binnenmaas)
Korenmolen "Windlust". Stellingmolen met ronde bakstenen romp, gebouwd in 1864. Gevelsteen uit 1853 van de voorgaande molen.

Nederlands Hervormde Kerk

Breestraat 13
Westmaas (Gemeente Binnenmaas)
Ned.Herv.Kerk. In 1650 gesticht eenbeukig kerkje met driezijdige sluiting, spitsboogvensters waartussen bakstenen pilasters en een slank tor..

Pastorie van Mastland

Munnikenweg 5
Westmaas (Gemeente Binnenmaas)
"Pastorie van Mastland". Rechthoekig pand met verdieping en schilddak, bekroond door hoekschoorstenen. Lijstgevel met geprofileerde venstero..

Boerderij, waarvan het woongedeelte een dwarshuis is met hoof, met pannen gedekt zadeldak

Kreupeleweg 40
Klaaswaal (Gemeente Cromstrijen)
Boerderij, waarvan het woongedeelte een dwarshuis is met hoof, met pannen gedekt zadeldak, eerste helft 19e eeuw. Deuromlijsting met pilaste..

Buitenlust

Molendijk 61
Klaaswaal (Gemeente Cromstrijen)
Goed bewaarde, vroeg 19e eeuwse hoeve, genaamd "buiten-lust". Woonhuis met hoog, pannen schilddak. Ingezwenkte gevel, afgesloten door een ho..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)