Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Westkapelle Hoog in Westkapelle

Kerkelijk Gebouw

Zuidstraat 1
4361AA Westkapelle (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 1470 / 1817


Beschrijving van Westkapelle Hoog

De toren met aangrenzend het terrein van de in 1831 afgebroken kerk. De toren werd gebouwd in 1409-1410, gerestaureerd o.a. in 1924 en na een lichte beschadiging bij bombardement in 1944. Baksteenbouw van vier geledingen met forse steunberen, die voorzien zijn van natuurstenen hoekblokken. In de eerste geleding ingang met rechte bovendorpel in een geprofileerde spitsboog met driepasvulling; hierboven een spitsboogvenster. de verdere geledingen hebben spitsboogvensters en nissen deels met maaswerk. De toren wordt bekroond door ijzeren lichtbaak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38855
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Monumenten in de buurt van Westkapelle Hoog in Westkapelle

Woonhuis in steen onder pannen zadeldak. Stenen schuur met pannen zadeldak. Wagenschuur onder pannen zadeldak. Perceelsgedeelte van de tegen elkaar aa ..

Prelaatweg 1
Westkapelle (Gemeente Veere)
Woonhuis in steen onder pannen zadeldak. Stenen schuur met pannen zadeldak. Wagenschuur onder pannen zadeldak, XIX-XX. Perceelsgedeelte van ..

Woonhuis in steen met pannen zadeldak. Bakgootje en mastgootje op beugels. T-ramen waarboven rollagen en twee ramen met luiken behangen. Omlijst deur. ..

Prelaatweg 5
Westkapelle (Gemeente Veere)
Woonhuis in steen met pannen zadeldak. Bakgootje en mastgootje op beugels. T-ramen waarboven rollagen en twee ramen met luiken behangen. Oml..

De Noorman

Molenwal 25
Westkapelle (Gemeente Veere)
Korenmolen "De Noorman". Gedeeltelijk gewitte ronde bakstenen bovenkruier met stelling. 1852.

Complex dorpshuizen onder een kap, nok evenwijdig aan de straat. Schuifvensters. Tussen nr 94 en 96 een boogpoortje, hierboven een sierankers

Markt 92
Westkapelle (Gemeente Veere)
Complex dorpshuizen onder een kap, nok evenwijdig aan de straat. Schuifvensters. Tussen nr 94 en 96 een boogpoortje, hierboven een sieranker..

Westkapelle Laag

Zeedijk 5
Westkapelle (Gemeente Veere)
Uit 1875 daterende, ronde, conische, gietijzeren vuurtoren (lage licht) naar ontwerp van QHarder en uitgevoerd door gieterij Nering Bogel. D..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)