Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis in steen met pannen zadeldak. Bakgootje en mastgootje op beugels. T-ramen waarboven rollagen en twee ramen met luiken behangen. Omlijst deur. Perceelsgedeelte van de tegen elkaar aangebouwde .. in Westkapelle

Boerderij

Prelaatweg 5
4361JB Westkapelle (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 1898


Beschrijving van Woonhuis in steen met pannen zadeldak. Bakgootje en mastgootje op beugels. T-ramen waarboven rollagen en twee ramen met luiken behangen. Omlijst deur. Perceelsgedeelte van de tegen elkaar aangebouwde ..

Woonhuis in steen met pannen zadeldak. Bakgootje en mastgootje op beugels. T-ramen waarboven rollagen en twee ramen met luiken behangen. Omlijst deur. Perceelsgedeelte van de tegen elkaar aangebouwde schuren gedeeltelijk gepleisterd en gedeeltelijk in hout onder pannen zadeldak. Jaartal 1898 in pannen aangebracht. Aanvang XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38854
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis in steen met pannen zadeldak. Bakgootje en mastgootje op beugels. T-ramen waarboven rollagen en twee ramen met luiken behangen. Omlijst deur. Perceelsgedeelte van de tegen elkaar aangebouwde .. in Westkapelle

Woonhuis in steen onder pannen zadeldak. Stenen schuur met pannen zadeldak. Wagenschuur onder pannen zadeldak. Perceelsgedeelte van de tegen elkaar aa ..

Prelaatweg 1
Westkapelle (Gemeente Veere)
Woonhuis in steen onder pannen zadeldak. Stenen schuur met pannen zadeldak. Wagenschuur onder pannen zadeldak, XIX-XX. Perceelsgedeelte van ..

Westkapelle Hoog

Zuidstraat 1
Westkapelle (Gemeente Veere)
De toren met aangrenzend het terrein van de in 1831 afgebroken kerk. De toren werd gebouwd in 1409-1410, gerestaureerd o.a. in 1924 en na ee..

De Noorman

Molenwal 25
Westkapelle (Gemeente Veere)
Korenmolen "De Noorman". Gedeeltelijk gewitte ronde bakstenen bovenkruier met stelling. 1852.

Complex dorpshuizen onder een kap, nok evenwijdig aan de straat. Schuifvensters. Tussen nr 94 en 96 een boogpoortje, hierboven een sierankers

Markt 92
Westkapelle (Gemeente Veere)
Complex dorpshuizen onder een kap, nok evenwijdig aan de straat. Schuifvensters. Tussen nr 94 en 96 een boogpoortje, hierboven een sieranker..

Westkapelle Laag

Zeedijk 5
Westkapelle (Gemeente Veere)
Uit 1875 daterende, ronde, conische, gietijzeren vuurtoren (lage licht) naar ontwerp van QHarder en uitgevoerd door gieterij Nering Bogel. D..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)