Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Hamerden in Westervoort

Boerderij

Hamersestraat 53
6931EW Westervoort
Gelderland

Bouwjaar: 1612 en 1684

(1 recensie)

Beschrijving van Huis Hamerden

Huis Hamerden. Voormalige havezathe aan de weg naar Zevenaar, bestaande uit een door een zadeldak tussen puntgevels gedekt gedeelte uit 1612, waarin smalle vensters met middendorpels en ontlastingsbogen en noordelijk daarvan een gedeelte uit 1684, eveneens met een zadeldak tussen puntgevel. Achter dit woongedeelte een deel. Muurankers in het noordelijk deel jaartalankers: 168(4). Gerestaureerd 1961. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38847
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Huis Hamerden
1
Recensie door: ()
ongeloofelijk hoe dit mooie stukje historie zo verwaardeloosd word,nog even en dan stort het wel in door de gewoon geen onderhoud van de eigenaar !!!zijn geen woorden voor gewoon schandalig ...zijn er geen mogelijkheden om dat via de wetten van dit land zorg te dragen voor onze historie en mooie gebouwen ?
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Hamerden in Westervoort

Boerderij Emmerik ontstaan uit havezate

Klapstraat 130
Westervoort
Boerderij Emmerik. Op terp gelegen T-vormige boerderij met omgrachting, wellicht 16e-17e eeuw, ontstaan uit havezathe. Woongedeelte met 19e ..

Kosterhuis

Dorpstraat 63
Westervoort
Kosterhuis, blijkens steen 1841, met deuromlijsting en ramen in late Empire-vormen. Zadeldak uit XIXc.

Sint-Werenfriedkerk

Dorpstraat 61
Westervoort
Ned.Herv.Kerk (St.Werenfried). Nederrijns-gotische pseudobasiliek met driebeukig schip van drie travee├źn, eenbeukig, rechtgesloten koor en ..

Schans vermoedelijk uit de Tachtigjarige Oorlog

Schans nabij hoeve Heegsche Bouwing
Westervoort
In het zuidelijk deel der gemeente nabij de hoeve Heegsche Bouwing op de grens met Duiven gelegen voormalige schans, vermoedelijk uit de Tac..

Hoeve met T-vormige plattegrond

Ploenstraat 30
Duiven
Mooi gesitueerde hoeve ten westen van de Magerhorst. T-vormige plattegrond. Gepleisterd woongedeelte (XIXa?) met opkamer, roedenverdeling ui..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)