Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Berenbroek: schuur in Enschede

Boerderij

Berenbroeksweg 38
7542PK Enschede
Overijssel

Bouwjaar: eind 19e eeuw


Beschrijving van Berenbroek: schuur

SCHUUR. Op het ten dele met veldkeitjes bestrate erf staat een grote eind-19e-eeuws aandoende schuur met een in aanleg vermoedelijk nog laat-18e-eeuws ankerbalkgebintstelsel; het, door een met Hollandse pannen belegd zadeldak gedekte, gebouw rust ten dele op een plint van Bentheimer zandsteen en is, voor wat betreft de voor- en achtergevels met hout beschoten; de zijgevels zijn later voor het grootste gedeelte versteend; windveren langs de geveltoppen. Zolderluiken en raam- en deuropeningen van verschillende omvang, vormgeving en datering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 387937
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Berenbroek: schuur in Enschede

Berenbroek: boerderij

Berenbroeksweg 38
Enschede
BOERDERIJ. De aan moderne eisen van confort aangepaste boerderij met middenlangsdeel en, te rechterzijde, een bovenkamer, is opgetrokken uit..

Berenbroek: theehuisje

Berenbroeksweg 38
Enschede
THEEHUISJE. Terzijde van het hoofdgebouw staat een vermoedelijk in het eerste kwart van de 20e eeuw opgetrokken met stammetjes bekleed en d..

Erve het Smalenbroek

Smalenbroeksweg 15
Enschede
Bijzonder mooi op het bosrijke landgoed het Smalenbroek gelegen, in zijn huidige vorm overwegend 18e-eeuws (jaartalsteen 1762) en later (XIX..

Stroink

Stroinksweg 88 (bij)
Enschede
"Het Stroink". Fraai boerderij-complex, bestaande uit een boerderij, waarvan het woongedeelte deels typisch 19e eeuws, deels gemoderniseerd ..

Groot Brunink

Bruninkslaan 24
Enschede
"Groot Brunink". Imposant Twents boerderijcomplex, gelegen in een zeer fraaie omgeving. De boerderij zelf, de bovenkamer en het losstaande w..

Kaart & Routeplanner