Meer dan 63.000 rijksmonumenten


'Huis te capelle' in Weesp

Boerderij

Lange Muiderweg 16
1382LA Weesp
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van 'Huis te capelle'

"Huis te Capelle". 18e eeuwse boerderij met dwars voor de stal gebouwd links onderkelderd woonhuis onder hoog, met pannen gedekt schilddak, waarin dakkapellen met vleugelstukken en frontons. Deur met panelen en eenvoudig bovenlicht; vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Houten kroonlijst. Links achter het woonhuis een houten zomerhuis onder schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. De stal achter het woonhuis draagt een met riet gedekt wolfdak. Voorts een houten schuur onder pannen schilddak en met van zijstukken en fronton voorzien hooiluik boven de inrijdeuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38554
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 'Huis te capelle' in Weesp

Hoeve 'Veelust'

Lange Muiderweg 30
Weesp
Hoeve "Veelust". Boerderij uit de 17e eeuw met dwars voor de stal gebouwd onderkelderd woonhuis onder schilddak, dat aan de linkerzijde aans..

kazemat (b10)

betonnen werken muiden-muiderberg
muiderberg (Gemeente gooise meren)
Cluster 2. Gietstalen Koepelkazemat type G. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding GIETSTALEN KOEPELKAZEMAT TYPE G (Restant) als onderdeel v..

kazemat (b10)

betonnen werken muiden-muiderberg
muiderberg (Gemeente gooise meren)
Cluster 2. V.I.S.-Kazematten. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding V.I.S.-KAZEMATTEN zijn in seriematige vorm als een gewapend betonnen ve..

Muiden West

Weesperbinnenweg 7
Muiden
Inleiding MITRAILLEURKAZEMAT "Muiden West", behorend tot de batterij te Muiden (zie complexomschrijving 511941), gebouwd in 1931 naar gesta..

Verdedigingswerken Weesp, Torenfort aan de Ossenmarkt

Ossenmarkt 44
Weesp
Verdedigingswerken, grachten en kaden, wallen fortengordel rond Weesp waaronder fort aan de 's-Gravelandseweg. Blijkens jaartalsteen boven ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)