Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met kapverdieping onder mansardekap in Weesp

Woonhuis

Groeneweg 4
1381CM Weesp
Noord Holland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Pand met kapverdieping onder mansardekap

19e eeuws pand met kapverdieping onder mansardekap; geschulpte windveren en makelaars op de uiteinden. Voorgevel bevat links twee keldervensters, T-vensters op begane grond, vensters met roedenverdeling op verdieping en gietijzeren oculus in top. Rechterzijgevel deels gepleisterd, bevat T-vensters, deur met gietijzeren vulling, dakkapel met gesneden omlijsting en fronton. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38506
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met kapverdieping onder mansardekap in Weesp

Pand met kapverdieping onder mansardekap

Groeneweg 6
Weesp
19e eeuws pand met kapverdieping onder mansardekap; geschulpte windveren en makelaars op de uiteinden. Voorgevel bevat vensters met roede-in..

Pand met kapverdieping onder mansardekap

Groeneweg 2
Weesp
19e eeuws pand met kapverdieping onder mansardekap; uitgezaagde windveren en makelaars op de uiteinden. Gepleisterde voor- en zijgevel met b..

Hoekpand met lijstgevel

Achtergracht 82
Weesp
Hoekpand met lijstgevel, bestaande uit beganegrond en schilddak, dat een geheel vormt met dat over de belendende panden 78 en 80. Vensters m..

Pand met gepleisterde lijstgevel, bestaande uit beganegrond en schilddak, dat een geheel vormt met dat over het belendende nr 82

Achtergracht 78
Weesp
Pand met gepleisterde lijstgevel, bestaande uit beganegrond en schilddak, dat een geheel vormt met dat over het belendende nr 82. Vensters m..

Pand met gepleisterde lijstgevel, die het karakter draagt van het derde kwart 19e eeuw

Achtergracht 76
Weesp
Pand, wellicht daterend uit de 18e eeuw, met gepleisterde lijstgevel, die het karakter draagt van het derde kwart 19e eeuw. Parterrevensters..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)