Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand met lijstgevel in Weesp

Woonhuis

Achtergracht 82
1381BP Weesp
Noord Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Hoekpand met lijstgevel

Hoekpand met lijstgevel, bestaande uit beganegrond en schilddak, dat een geheel vormt met dat over de belendende panden 78 en 80. Vensters met negenruitsschuiframen; deur met panelen en onversierd bovenlicht. Eerste helft 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38480
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand met lijstgevel in Weesp

Pand met kapverdieping onder mansardekap

Groeneweg 2
Weesp
19e eeuws pand met kapverdieping onder mansardekap; uitgezaagde windveren en makelaars op de uiteinden. Gepleisterde voor- en zijgevel met b..

Pand met gepleisterde lijstgevel, bestaande uit beganegrond en schilddak, dat een geheel vormt met dat over het belendende nr 82

Achtergracht 78
Weesp
Pand met gepleisterde lijstgevel, bestaande uit beganegrond en schilddak, dat een geheel vormt met dat over het belendende nr 82. Vensters m..

Pand met gepleisterde lijstgevel, die het karakter draagt van het derde kwart 19e eeuw

Achtergracht 76
Weesp
Pand, wellicht daterend uit de 18e eeuw, met gepleisterde lijstgevel, die het karakter draagt van het derde kwart 19e eeuw. Parterrevensters..

Pand met kapverdieping onder mansardekap

Groeneweg 4
Weesp
19e eeuws pand met kapverdieping onder mansardekap; geschulpte windveren en makelaars op de uiteinden. Voorgevel bevat links twee keldervens..

Pand met kapverdieping onder mansardekap

Groeneweg 6
Weesp
19e eeuws pand met kapverdieping onder mansardekap; geschulpte windveren en makelaars op de uiteinden. Voorgevel bevat vensters met roede-in..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)