Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde lijstgevel, die het karakter draagt van het derde kwart 19e eeuw in Weesp

Woonhuis

Achtergracht 76
1381BP Weesp
Noord Holland

Bouwjaar: wellicht 18e eeuw


Beschrijving van Pand met gepleisterde lijstgevel, die het karakter draagt van het derde kwart 19e eeuw

Pand, wellicht daterend uit de 18e eeuw, met gepleisterde lijstgevel, die het karakter draagt van het derde kwart 19e eeuw. Parterrevensters met pilasteromlijstingen en in pleister of specie uitgevoerde kussenpanelen onder de vensterbanken. De vensters van de zolderverdieping hebben getoogde kozijnen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38478
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde lijstgevel, die het karakter draagt van het derde kwart 19e eeuw in Weesp

Pand met gepleisterde lijstgevel, bestaande uit beganegrond en schilddak, dat een geheel vormt met dat over het belendende nr 82

Achtergracht 78
Weesp
Pand met gepleisterde lijstgevel, bestaande uit beganegrond en schilddak, dat een geheel vormt met dat over het belendende nr 82. Vensters m..

Pand met kapverdieping onder mansardekap

Groeneweg 2
Weesp
19e eeuws pand met kapverdieping onder mansardekap; uitgezaagde windveren en makelaars op de uiteinden. Gepleisterde voor- en zijgevel met b..

Hoekpand met lijstgevel

Achtergracht 82
Weesp
Hoekpand met lijstgevel, bestaande uit beganegrond en schilddak, dat een geheel vormt met dat over de belendende panden 78 en 80. Vensters m..

Pand met kapverdieping onder mansardekap

Groeneweg 4
Weesp
19e eeuws pand met kapverdieping onder mansardekap; geschulpte windveren en makelaars op de uiteinden. Voorgevel bevat links twee keldervens..

Pand met kapverdieping onder mansardekap

Groeneweg 6
Weesp
19e eeuws pand met kapverdieping onder mansardekap; geschulpte windveren en makelaars op de uiteinden. Voorgevel bevat vensters met roede-in..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)