Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een tuitgevel, bekroond door trappen en een toppilaster. Zesdelige schuiframen en luiken. De stal met afgewolfd rieten dak in Waspik

Boerderij

't Vaartje 112
5165ND Waspik (gemeente Waalwijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: begin 19e eeuw 1800 begin 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een tuitgevel, bekroond door trappen en een toppilaster. Zesdelige schuiframen en luiken. De stal met afgewolfd rieten dak

Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een tuitgevel, bekroond door trappen en een toppilaster. Zesdelige schuiframen en luiken. De stal met afgewolfd rieten dak. Begin 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38344
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een tuitgevel, bekroond door trappen en een toppilaster. Zesdelige schuiframen en luiken. De stal met afgewolfd rieten dak in Waspik

Dienstwoning behorend bij een voormalige hooiperserij

't Vaartje 29
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding DIENSTWONING no. 29, opgetrokken in een sobere streek-eigen bouwtrant, behorend bij een voormalige hooiperserij, welke na een bra..

Complex Vaartje 29

't Vaartje 31
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding Voormalige HOOIPERSERIJ no 31, na een brand in 1927 geheel vernieuwd. In 1779 gesticht als de handel in fourage en hooiperserij J..

Boerderij van Langstraatse dwarsdeeltype, onder rieten wolfdak

Waspiksedijk 37
Sprang Capelle (Gemeente Waalwijk)
Zeer mooi voorbeeld van de boerderijen van het Langstraatse dwarsdeeltype, onder rieten wolfdak, aan de achterzijde voorzien van een eveneen..

Voormalige leerlooierij

't Vaartje 58
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding Voormalige LEERLOOIERIJ, thans opslagruimte uit de tweede helft van de negentiende eeuw met aan de rechter zijgevel een iets late..

Betonnen keermuur

t. Vaartje (bij)
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding Het object bestaat uit een voorheen doorlopende, thans in verschillende delen bewaard gebleven betonnen KEERMUUR ten behoeve van ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)