Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met aan de achterzijde een topgevel en aan de voorzijde onder een schilddak een lijstgevel met ingezwenkte bovenhoeken. Ingang met kroonlijst op voluutvormige consoles. Zesdelige schuiframen in Waspik

Boerderij

't Vaartje 5
5165NA Waspik (gemeente Waalwijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Huis met aan de achterzijde een topgevel en aan de voorzijde onder een schilddak een lijstgevel met ingezwenkte bovenhoeken. Ingang met kroonlijst op voluutvormige consoles. Zesdelige schuiframen

Huis met aan de achterzijde een topgevel en aan de voorzijde onder een schilddak een lijstgevel met ingezwenkte bovenhoeken. Ingang met kroonlijst op voluutvormige consoles. Zesdelige schuiframen. Eerste helft 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38343
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met aan de achterzijde een topgevel en aan de voorzijde onder een schilddak een lijstgevel met ingezwenkte bovenhoeken. Ingang met kroonlijst op voluutvormige consoles. Zesdelige schuiframen in Waspik

Huis onder schilddak en met lijstgevel waarvan de bovenhoeken ingezwenkt zijn. Ingang met kroonlijst op voluutvormige consoles. Acht- en zesdelige sch ..

't Vaartje 3
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Huis onder schilddak en met lijstgevel waarvan de bovenhoeken ingezwenkt zijn. Ingang met kroonlijst op voluutvormige consoles. Acht- en zes..

Voormalige leerlooierij, thans opslagruimte

't Vaartje 9a
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding Voormalige LEERLOOIERIJ, daterende uit het vierde kwart van de negentiende eeuw, opgetrokken in een streek-eigen bouwtrant, thans..

Woonhuis met schoenfabriek

't Vaartje 19
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding Uit ca. 1870 daterend WOONHUIS (onderdeel I) van een schoenfabrikant, opgetrokken in een ambachtelijk-traditionele bouwtrant; in ..

Complex Vaartje 19: tweelaags schoenfabriek

't Vaartje 19
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding Tweelaags SCHOENFABRIEK, uit omstreeks 1920, in een tweede fase in 1936 naar achteren uitgebreid in dezelfde vormgeving. De naoor..

Boerderij van het Langstraatse type, met topgevel bekroond door trappen en een pilaster; ramen met kleine roedenverdeling

't Vaartje 14
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Boerderij van het Langstraatse type, met topgevel bekroond door trappen en een pilaster; ramen met kleine roedenverdeling. Eind 18e of begin..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)