Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het Langstraatse type, met topgevel bekroond door trappen en een pilaster; ramen met kleine roedenverdeling in Waspik

Boerderij

't Vaartje 14
5165NB Waspik (gemeente Waalwijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: eind 18e of begin 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij van het Langstraatse type, met topgevel bekroond door trappen en een pilaster; ramen met kleine roedenverdeling

Boerderij van het Langstraatse type, met topgevel bekroond door trappen en een pilaster; ramen met kleine roedenverdeling. Eind 18e of begin 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38342
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het Langstraatse type, met topgevel bekroond door trappen en een pilaster; ramen met kleine roedenverdeling in Waspik

Woonhuis met schoenfabriek

't Vaartje 19
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding Uit ca. 1870 daterend WOONHUIS (onderdeel I) van een schoenfabrikant, opgetrokken in een ambachtelijk-traditionele bouwtrant; in ..

Complex Vaartje 19: tweelaags schoenfabriek

't Vaartje 19
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding Tweelaags SCHOENFABRIEK, uit omstreeks 1920, in een tweede fase in 1936 naar achteren uitgebreid in dezelfde vormgeving. De naoor..

Voormalige leerlooierij, thans opslagruimte

't Vaartje 9a
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding Voormalige LEERLOOIERIJ, daterende uit het vierde kwart van de negentiende eeuw, opgetrokken in een streek-eigen bouwtrant, thans..

Huis met aan de achterzijde een topgevel en aan de voorzijde onder een schilddak een lijstgevel met ingezwenkte bovenhoeken. Ingang met kroonlijst op ..

't Vaartje 5
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Huis met aan de achterzijde een topgevel en aan de voorzijde onder een schilddak een lijstgevel met ingezwenkte bovenhoeken. Ingang met kroo..

Voormalige leerlooierij

't Vaartje 32A
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding Voormalige LEERLOOIERIJ uit de tweede helft van de negentiende eeuw, opgetrokken in een streek-eigen bouwtrant, aansluitend op ee..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)