Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een tuitgevel, bekroond door een toppilaster; de ingang versierd met pilasters en een kroonlijst. Aan de achterzijde afgewolfd zadeldak, beleg .. in Waspik

Boerderij

Benedenkerkstraat 92
5165CD Waspik (gemeente Waalwijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: begin 19e eeuw 1800 begin 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een tuitgevel, bekroond door een toppilaster; de ingang versierd met pilasters en een kroonlijst. Aan de achterzijde afgewolfd zadeldak, beleg ..

Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een tuitgevel, bekroond door een toppilaster; de ingang versierd met pilasters en een kroonlijst. Aan de achterzijde afgewolfd zadeldak, belegd met pannen. Begin 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38338
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een tuitgevel, bekroond door een toppilaster; de ingang versierd met pilasters en een kroonlijst. Aan de achterzijde afgewolfd zadeldak, beleg .. in Waspik

Voormalig woon- en bedrijfspand (voorheen leerlooierij) met ingezwenkte lijstgevel

Benedenkerkstraat 103
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding Voormalig WOON- EN BEDRIJFSPAND (voorheen LEERLOOIERIJ) met ingezwenkte lijstgevel, gebouwd in 1868 in Ambachtelijk-traditionele..

Woonhuis met elementen van chaletstijl, met aangebouwde serre

Benedenkerkstraat 87
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding WOONHUIS met elementen van chaletstijl, met aangebouwde serre, daterende uit 1905, na oorlogsschade tussen 1945-1950 inwendig her..

Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een door trappen en een toppilaster bekroonde tuitgevel; in de verdieping zesdelige schuifra ..

Benedenkerkstraat 85
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een door trappen en een toppilaster bekroonde tuitgevel; in de verdieping zesdelig..

Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een tuitgevel met trappen en toppilaster; zes- en vierdelige schuiframen. Rieten zadeldak, a ..

Benedenkerkstraat 73
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een tuitgevel met trappen en toppilaster; zes- en vierdelige schuiframen. Begin 19..

Langstraatboerderij

Kerkstraat 3
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding Voormalige LANGSTRAATBOERDERIJ, gebouwd in XVIIIB in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Het bedrijfsgedeelte is nadien deels v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)