Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een door trappen en een toppilaster bekroonde tuitgevel; in de verdieping zesdelige schuiframen. De ingang versierd met pilasters en een kroon .. in Waspik

Boerderij

Benedenkerkstraat 85
5165CB Waspik (gemeente Waalwijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: begin 19e eeuw 1800 begin 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een door trappen en een toppilaster bekroonde tuitgevel; in de verdieping zesdelige schuiframen. De ingang versierd met pilasters en een kroon ..

Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een door trappen en een toppilaster bekroonde tuitgevel; in de verdieping zesdelige schuiframen. De ingang versierd met pilasters en een kroonlijst op klossen. Zadeldak met pannen belegd. Begin 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38337
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een door trappen en een toppilaster bekroonde tuitgevel; in de verdieping zesdelige schuiframen. De ingang versierd met pilasters en een kroon .. in Waspik

Woonhuis met elementen van chaletstijl, met aangebouwde serre

Benedenkerkstraat 87
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding WOONHUIS met elementen van chaletstijl, met aangebouwde serre, daterende uit 1905, na oorlogsschade tussen 1945-1950 inwendig her..

Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een tuitgevel, bekroond door een toppilaster; de ingang versierd met pilasters en een kroonl ..

Benedenkerkstraat 92
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een tuitgevel, bekroond door een toppilaster; de ingang versierd met pilasters en ..

Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een tuitgevel met trappen en toppilaster; zes- en vierdelige schuiframen. Rieten zadeldak, a ..

Benedenkerkstraat 73
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Boerderij van het Langstraatse type, met aan de voorzijde een tuitgevel met trappen en toppilaster; zes- en vierdelige schuiframen. Begin 19..

Voormalig woon- en bedrijfspand (voorheen leerlooierij) met ingezwenkte lijstgevel

Benedenkerkstraat 103
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding Voormalig WOON- EN BEDRIJFSPAND (voorheen LEERLOOIERIJ) met ingezwenkte lijstgevel, gebouwd in 1868 in Ambachtelijk-traditionele..

Langstraatboerderij

Kerkstraat 3
Waspik (Gemeente Waalwijk)
Inleiding Voormalige LANGSTRAATBOERDERIJ, gebouwd in XVIIIB in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Het bedrijfsgedeelte is nadien deels v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)