Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand van gebruikelijke boerderij-type bestaande uit een stelpvormige schuur aan een zijde afgeknot en met planken en riet beschoten. Voor de schuur een laag woongedeelte met riet gedekt. Plaatselijk b .. in Warmenhuizen

Boerderij

De Baan 1
1749VR Warmenhuizen (gemeente Harenkarspel)
Noord Holland


Beschrijving van Pand van gebruikelijke boerderij-type bestaande uit een stelpvormige schuur aan een zijde afgeknot en met planken en riet beschoten. Voor de schuur een laag woongedeelte met riet gedekt. Plaatselijk b ..

Pand van het in het noorden van Noord-Holland gebruikelijke boerderij-type bestaande uit een stelpvormige schuur aan een zijde afgeknot en met planken en riet beschoten. Voor de schuur een laag woongedeelte met riet gedekt. Plaatselijk bekend als Baanhuis, waarschijnlijk naar aanleiding van de in de eerste helft der 18e eeuw bestaande spinbaan. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38273
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand van gebruikelijke boerderij-type bestaande uit een stelpvormige schuur aan een zijde afgeknot en met planken en riet beschoten. Voor de schuur een laag woongedeelte met riet gedekt. Plaatselijk b .. in Warmenhuizen

Voormalige vrijstaande pastorie in eclectische bouwtrant

Dorpsstraat 89
Warmenhuizen (Gemeente Harenkarspel)
Inleiding Voormalige vrijstaande PASTORIE, gebouwd in 1869 in eclectische bouwtrant. De pastorie is gesitueerd aan de oostzijde van de Dorp..

Ursulakerk

Dorpsstraat 93
Warmenhuizen (Gemeente Harenkarspel)
Herv. Kerk. Laatgotische kerk bestaande uit een wellicht nog 14e eeuwse toren en een vijfzijdige gesloten, maar in de 15e eeuw verhoogd koor..

Toren van de Ursulakerk

Dorpsstraat 93
Warmenhuizen (Gemeente Harenkarspel)
Toren der Herv. Kerk. Wellicht 14e eeuwse toren, versierd met rondboognissen, een afsluitend rondboogfries, waarboven een bakstenen balustra..

Stolphoeve met links een uitbouwtje onder een met leien gedekt schilddak. Zesruitsschuifvensters

Dorpsstraat 33
Warmenhuizen (Gemeente Harenkarspel)
Stolphoeve met links een uitbouwtje onder een met leien gedekt schilddak. Zesruitsschuifvensters. Ca. 1850.

Voormalig gemeentehuis annex secretariswoning van de vroegere gemeente Warmenhuizen

Dorpsstraat 106
Warmenhuizen (Gemeente Harenkarspel)
Inleiding Voormalig GEMEENTEHUIS ANNEX SECRETARISWONING van de vroegere gemeente Warmenhuizen daterend uit 1872 en gelegen op de hoek van d..

Kaart & Routeplanner