Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Waag in Wageningen

Gebouw

Niemeijerstraat 1
6701CL Wageningen
Gelderland

Bouwjaar: 1847
Architect: S.A. Fijnebuik


Beschrijving van Waag

Voormalig WAAGGEBOUW uit 1847. De gevel aan de Dr Niemeijerstraat op verantwoorde wijze verbouwd. Pand met verdieping en houten kroonlijst. Getoogde vensters met zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38227
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
De Waag, Niemeijerstraat 1

De Waag van Wageningen is gelegen aan de Niemeijerstraat in Wageningen en werd in 1847 gebouwd ter vervanging van het (kleinere) vorige gebouw dat op dezelfde plaats stond. De voorgevel lag oorspronkelijk aan de noordzijde, aan de Waagstraat. In 1968 werd het naastgelegen pand Niemeijerstraat 3 gesloopt en kwam op die plaats een uitbreiding van de waag. De voordeur is toen naar de westkant verplaatst. Het gebouw heeft de status van rijksmonument.


Monumenten in de buurt van Waag in Wageningen

Herenhuis

Waagstraat 4
Wageningen
Statig, gaaf bewaard herenhuis uit plm 1850. De voorgevel heeft een hardstenen plint en vensterdorpels. Zesruitsschuiframen. Deuromlijsting ..

Huize 'Sint Cunera'

Markt 23
Wageningen
Huize 'St Cunera'. Fraai herenhuis onder schilddak uit de 18e eeuw met interessante vooruitspringende middenpartij. Markant gelegen aan he..

Herenhuis

Herenstraat 7
Wageningen
Fraai herenhuis, eind XVIII, begin XIX. Goede gesneden kroonlijst. Vensters met roedenverdeling. Gepleisterde gevel. Deuromlijsting met pila..

Herenhuis

Herenstraat 3
Wageningen
Fraai herenhuis, begin XIX. Goede gesneden kroonlijst. Vensters met roedenverdeling. Houten kroonlijst.

Stadhuis

Markt 22
Wageningen
Stadhuis. In 1862 vernieuwd, rechthoekig gebouw, dat van het laat 17e eeuwse raadhuis de in natuursteen uitgevoerde middenpartij bewaard hee..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)