Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand in Wageningen

Woonhuis

Grebbedijk 6 A
6702DG Wageningen
Gelderland

Bouwjaar: circa 1850 1850 circa 1850


Beschrijving van Pand

Grotendeels in schoon metselwerk opgetrokken, tegen de dijk aan gelegen pand (XIX A) met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt, afgeknot omlopend schilddak, dat aan de noordzijde iets verder doorloopt; in de gepleisterde noordgevel twee getoogde 4-ruits schuifvensters met luiken, deur, cordonlijsten en zes vensternissen op de verdieping; aan de oostzijde tegen deze gevel een dichtgezet, gepleisterd poortje; in de oostgevel drie 4-ruits (schuif) vensters, een luikopening en erboven een dakkapel met 6-ruits venster; in de zuidgevel vier 6-ruits schuifvensters en in het midden een deur met gedeeld bovenlicht en erboven een dakkapel met 4-ruits raam; in de westgevel vier 6-ruits schuifvensters, deur met gedeeld bovenlicht, vernieuwde deur met ernaast en erboven vernieuwd venster, vijf ronde 4-ruits vensters en een luikopening. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38207
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand in Wageningen

Dijkstoelhuis

Grebbedijk 4
Wageningen
Voormalig DIJKSTOELHUIS (XIX B); aan de voet van de dijk gelegen, gepleisterd, vijf vensterassen breed pand met verdieping onder met blauwe ..

Pompgebouw

Pabstsendam 2
Wageningen
Inleiding POMPGEMAAL, gebouwd in 1927-1929 door de Dienst Gemeentewerken in een aan het Nieuwe Bouwen verwante stijl, naar een ontwerp uit ..

Rondeel Nudepoort

Nudestraat 1
Wageningen
Bastion van de Nudepoort, onderdeel van de 16e eeuwse stadsversterkingen.

Tuinkoepel op stadsmuur

Niemeijerstraat 21A
Wageningen
Achthoekig tuinkoepel, omstreeks 1800, gebouwd op de overblijfselen van een middeleeuws verdedigingswerk.

Klok in Toren Grote Kerk

Markt 1
Wageningen
Hervormde Kerk. Bakstenen kruiskerk, grotendeels uit de late gotiek, waarvan het in oorsprong eenbeukige schip in de 15e eeuw werd uitgebrei..

Kaart & Routeplanner