Dijkstoelhuis in Wageningen

Grebbedijk 4
6702DG Wageningen

Architect: A. van der Steur

Beschrijving van Dijkstoelhuis

Voormalig DIJKSTOELHUIS (XIX B); aan de voet van de dijk gelegen, gepleisterd, vijf vensterassen breed pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak en met driezijdig gesloten gevel aan de zijde van de dijk; in voorgevel risalerende middenpartij met dubbele deur met getoogd bovenlicht, erboven balcon op consoles, 6-ruits balcondeuren met getoogd 2-ruits bovenlicht en getoogd 4-ruits venster in het getoogde attiek; vanaf de vensterbanken op de begane grond tot en met de verdieping doorlopende vensternissen doorsneden door geprofileerde cordonlijsten en vensterbanklijst op de verdieping; in noordgevel getoogd 9-ruits (b.g.) en 12-ruits (verd.) venster en rond zoldervenster in fronton; openslaande 6-ruits deuren met getoogd 2-ruits bovenlicht en blinden, en rond zoldervenster in fronton in eindgevel aan de dijkzijde; voor het overige getoogde 6-ruits vensters op de b.g. en getoogde 8-ruits vensters met blinden op de verd. De tegen de westgevel aangebouwde schuren vallen buiten de bescherming. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)