Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis "Over-Engh" in Wageningen

Woonhuis

Churchillweg 1
6707JA Wageningen
Gelderland

Bouwjaar: 1852


Beschrijving van Huis "Over-Engh"

Huis "Overengh". Gepleisterd herenhuis met verdieping en omlopend schilddak met hoekschoorstenen. Steen: H.G.J.M(eier). 1852. Voorgevel met middenrisaliet en hoeklisenen. Boven de dubbele deur met gietijzeren panelen- versierd met Bacchus-puto en leeuwenmaskers en bovenlicht een balcon met consoles en ijzeren hek. Kroonlijst met voluutconsoles en gesneden rozetten. Vensters met 6- en 8-ruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38205
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Over-Engh, Churchillweg 1-3

Villa Over-Engh of Overengh is een aan de Churchillweg in Wageningen gelegen villa. Het gebouw heeft de status van rijksmonument.

De villa werd in 1852 gebouwd aan de Grindweg, de huidige Churchillweg, een middeleeuwse weg die in 1849 werd verbeterd. Destijds keek de villa uit over de eng.

In de jaren 80 was het de vestiging van wereldwinkel en linkse boekhandel 'De Uitbuyt'. Tegenwoordig is er in het hoofdpand een woongroep gevestigd.

Externe link

  • Ronald Stenvert e.a., Over-Engh in: Monumenten in Nederland - Gelderland. Rijksdienst voor de Monumentenzorg/ Waanders uitgeverij, Zwolle 2000, blz. 324

Monumenten in de buurt van Huis "Over-Engh" in Wageningen

De Vlijt

Harnjesweg 54
Wageningen
Korenmolen "De Vlijt". Ronde gemetselde stellingmolen uit 1879, gerestaureerd ca. 1952.

Hotel De Wereld

5 Mei Plein 1
Wageningen
Hotel de Wereld. HERENHUIS uit het derde kwart van de 19e eeuw met verdieping en omlopend schilddak. De eenvoudige, bakstenen gevels hebben..

Boerenhuis

5 Mei Plein 13
Wageningen
BOERENHUIS, waarschijnlijk omstreeks 1700, waarvan het links uitgebouwde deel van het woonhuis een zadeldak tegen een puntgevel heeft, terwi..

Boerenhuis

5 Mei Plein 12
Wageningen
Boerenhuis, waarschijnlijk omstreeks 1700. Onder een schilddak, waarin een hijsluik met frontonbekroning. De vensters van de benedenverdiepi..

Israëlitische begraafplaats

Generaal Foulkesweg 14
Wageningen
Israelitische begraafplaats.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)