Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brugkerk in Waddinxveen

Kerkelijk Gebouw

Kerkweg-Oost 230
2741HA Waddinxveen
Zuid Holland

Bouwjaar: 1837


Beschrijving van Brugkerk

Ned.Herv.Kerk. Neo-klassicistisch kerkgebouw, blijkens de stichtingssteen boven de ingang uit 1837. Gepleisterde vleugel met rondboogvensters, evenwijdig aan de straat, waarop haaks een korte vleugel met monumentaal behandelde voorgevel, voorzien van een portiek met twee paren Dorische zuilen, architraaf en fronton, waarboven een klokketoren verrijst, bestaande uit een stenen en twee houten geledingen. Fraaie preekstoel. Orgel met Hoofdwerk en Bovenwerk, in 1807 gemaakt door J.P. Schmidt uit Gouda. In 1972 werd het orgel uitgebreid met een vrij Pedaal dat buiten de bescherming valt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38202
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brugkerk in Waddinxveen

Geklonken stalen hefbrug met bijbehorend brugwachtershuisje

over de Gouwe
Waddinxveen
Inleiding Geklonken stalen HEFBRUG met bijbehorend brugwachtershuisje uit 1935-1936 over de Gouwe, gebouwd door de N.V. De Vries Robbé & ..

Gemeentehuis

Zuidkade 8
Waddinxveen
Inleiding Voormalig woonhuis van de heer K. van der Torren, wethouder en raadslid van Waddinxveen, in 1910 door de lokale aannemer G. den ..

Remonstrantse kerk

Zuidkade 59
Waddinxveen
Remonstrantse kerk uit de eerste helft der 19e eeuw. Eenklaviers orgel, in 1825 gemaakt door B.J. Gabry en J.F. Indermauer.

Kantoorgebouw van de voormalige tabaksfabriek Louis Dobbelman

Noordkade 64
Waddinxveen
Inleiding Het KANTOORGEBOUW van de voormalige tabaksfabriek Louis Dobbelman naar ontwerp van P.D. Stuurman uit 1940 is vormgegeven in Zake..

Watertoren met bijbehorende aanbouw van een bouwlaag van de voormalige tabaksfabriek Louis Dobbelman

Noordkade 64
Waddinxveen
Inleiding De WATERTOREN met bijbehorende aanbouw van een bouwlaag van de voormalige tabaksfabriek Louis Dobbelman, naar ontwerp van P.D. S..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)