Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het Kempische langgeveltype, onder rieten wolfdak met voet van pannen in Waalre

Boerderij

Loon 3
5581VH Waalre
Noord Brabant

(1 recensie)

Beschrijving van Boerderij van het Kempische langgeveltype, onder rieten wolfdak met voet van pannen

Boerderij van het Kempische langgeveltype, onder rieten wolfdak met voet van pannen; zesdelige schuiframen met luiken. In de kopgevel jaarstenen 1731. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38190
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Boerderij van het Kempische langgeveltype, onder rieten wolfdak met voet van pannen
3
Recensie door: ()
Tegen boerderij Loon 3 staan momenteel balken voor mogelijke restauratie. Foto van een schuur (Schuur_-_Loon_-_20142179_-_RCE) is overigens niet van Loon 3, maar van Timmereind 3, dat 400 m verder naar het westen ligt.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het Kempische langgeveltype, onder rieten wolfdak met voet van pannen in Waalre

Boerderij van het Kempische langgeveltype, onder rieten wolfdak met voet van pannen

Loon 2
Waalre
Boerderij van het Kempische langgeveltype, onder rieten wolfdak met voet van pannen; ramen met kleine roedenverdeling en luiken.

Boerderij van het Kempische langgeveltype, rieten dak aan de ene zijde tegen een topgevel, aan de andere zijde afgewolfd

Loon 7
Waalre
Boerderij van het Kempische langgeveltype, rieten dak aan de ene zijde tegen een topgevel, aan de andere zijde afgewolfd. Zesdelige schuifra..

Boerderij van het Kempische langgeveltype, onder rieten wolfdak met voet van pannen en aan de kop en topgevel waarin jaarstenen 1718 en een hartmotief

Loon 1
Waalre
Boerderij van het Kempische langgeveltype, onder rieten wolfdak met voet van pannen en aan de kop en topgevel waarin jaarstenen 1718 en een ..

Boerderij van het Kempische langgeveltype onder rieten wolfdak met voet van pannen

Loon 9
Waalre
Boerderij van het Kempische langgeveltype onder rieten wolfdak met voet van pannen.

Linneweverij van Dijk

Markt 10
Waalre
Inleiding HERENHUIS uit 1910 in Eclectische stijl, gebouwd voor de textielfabrikant J.J.C. van Dijk, als uitbreiding van het pand no.9 naar..

Kaart & Routeplanner