Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Landarbeiderswoning, bestaand uit twee evenwijdige vleugels onder zadeldaken met riet en pannen gedekt. Vensters met zesruitsschuiframen. in Waalre

Woonhuis

Goudbergstraat 17
5583BA Waalre
Noord Brabant

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Landarbeiderswoning, bestaand uit twee evenwijdige vleugels onder zadeldaken met riet en pannen gedekt. Vensters met zesruitsschuiframen.

19e eeuwse landarbeiderswoning, bestaand uit twee evenwijdige vleugels onder zadeldaken met riet en pannen gedekt. Vensters met zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38185
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Landarbeiderswoning, bestaand uit twee evenwijdige vleugels onder zadeldaken met riet en pannen gedekt. Vensters met zesruitsschuiframen. in Waalre

Landarbeiderswoning bestaand uit twee evenwijdige vleugels onder zadeldaken met riet en pannen gedekt. Vensters met zesruitsschuiframen

Goudbergstraat 15
Waalre
19e eeuwse landarbeiderswoning bestaand uit twee evenwijdige vleugels onder zadeldaken met riet en pannen gedekt. Vensters met zesruitsschui..

Herenhuis "Villa Louise"

Eindhovenseweg 67
Waalre
Inleiding HERENHUIS "Villa Louise" uit het eerste kwart van de twintigste eeuw, in de "Old Colonial Style". Gebouwd voor de kaarsenfabrikan..

Aalstermolen

Raadhuisstraat 28A
Waalre
Molen. Ronde stenen BERGKORENMOLEN uit 1905, na brand in 1936 herbouwd.

Raadhuis in traditionalistische stijl met elementen van baksteen-expressionisme

Koningin Julianalaan 19
Waalre
Inleiding RAADHUIS uit 1929 in traditionalistische stijl met elementen van Baksteen-Expressionisme. Ontwerp van architect H.W. Valk ('s-Her..

Eikenburg

Aalsterweg 289
Eindhoven
Inleiding HOOFDGEBOUW annex KAPEL van het internaat Eikenburg, gesticht op het voormalige landgoed "De Heihoef" van jonkheer Van der Beken ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)