Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij waarvan het woongedeelte loodrecht op de dijk staat en gedekt wordt door een met riet gedekt wolfdak. Stal links hiervan, evenwijdig aan de dijk onder rieten schilddak, opgewipt boven de hoo .. in Gorinchem

Boerderij

Merwededijk 28
4207AK Gorinchem
Zuid Holland

Bouwjaar: waarschijnlijk 18e eeuw 1700 waarschijnlijk 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij waarvan het woongedeelte loodrecht op de dijk staat en gedekt wordt door een met riet gedekt wolfdak. Stal links hiervan, evenwijdig aan de dijk onder rieten schilddak, opgewipt boven de hoo ..

Boerderij, waarschijnlijk 18e eeuw, waarvan het woongedeelte loodrecht op de dijk staat en gedekt wordt door een met riet gedekt wolfdak. Stal links hiervan, evenwijdig aan de dijk onder rieten schilddak, opgewipt boven de hooiluiken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38180
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij waarvan het woongedeelte loodrecht op de dijk staat en gedekt wordt door een met riet gedekt wolfdak. Stal links hiervan, evenwijdig aan de dijk onder rieten schilddak, opgewipt boven de hoo .. in Gorinchem

Boerderij onder rieten wolfdak. Vensters met goede roedenverdeling

Merwededijk 26
Gorinchem
Boerderij onder rieten wolfdak, 18e eeuw. Vensters met goede roedenverdeling.

Gepleisterd boerderijtje onder rieten wolfdak

Merwededijk 25
GORINCHEM (Gemeente Gorinchem)
Gepleisterd boerderijtje onder rieten wolfdak, 18e eeuw. Vensters met goede roedenverdeling in de schuiframen en luiken.

Dalemse Donk

-
Gorinchem
Terrein met sporen van bewoning uit het Mesolithicum, Neolithicum en mogelijk Bronstijd.

tussenstelling spijksche veld

tussenstelling spijksche veld
gorinchem
Cluster 72. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding INUNDATIESLUIS / UITWATERINGSSLUIS (Dalemse Sluis), als een van de uit de vroegste perio..

Inundatiesluis

Merwededijk
Gorinchem
Inleiding INUNDATIESLUIS uit 1814 in Traditioneel Ambachtelijke stijl aan de dijk bij Dalem, aangelegd om in tijden van oorlog de inundatie..

Kaart & Routeplanner