Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sophia's Burg in Vught

Woonhuis

Taalstraat 74
5261BG Vught
Noord Brabant


Beschrijving van Sophia's Burg

Sophia's Burg. Gedeelte van een complex van herenhuizen onder schilddaken ter plaatse van een in 1471 gesticht Karthuizerklooster, dat in 1577 afbrandde en op welke terrein in 1751, twee huizen ter weerszijden van een poort gebouwd werden, later nog uitgebreid met een derde huis. In 1847-1848 eigendom van Koning Willem II. Zes- en vierdelige schuiframen met luiken. Inwendig Empire schoorsteenmantels met stucwerk. Koetshuis met korgboogpoorten. Tuinbeelden op hardstenen gebeeldhouwde voetstukken in Lod-xv stijl. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38165
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sophia's Burg in Vught

Dwarshuis onder zadeldak en met inrijpoort, oorspronkelijk bij Sophia's Burg behorende

Taalstraat 72
Vught
Dwarshuis onder zadeldak en met inrijpoort uit 1848, oorspronkelijk bij Sophia's Burg behorende.

Sophia's Burg

Taalstraat 76
Vught
Sophia's Burg. Gedeelte van een complex van herenhuizen onder schilddaken, ter plaatse van een in 1471 gesticht Karthuizerklooster, dat in 1..

Tervliet

Taalstraat 143
Vught
Inleiding Aan de Taalstraat is even ten noorden van de splitsing met de Helvoirtseweg het voormalige WOONHUIS 'Tervliet' gelegen met siertu..

Herenhuis

Taalstraat 113
Vught
Inleiding Het HERENHUIS is gelegen aan de westelijke zijde van de Taalstraat, op de hoek van de Zeeldraaierssteeg. Het pand, dat elementen ..

Woonhuis

Helvoirtseweg 1
Vught
Inleiding Het WOONHUIS is gelegen op de hoek Helvoirtseweg-Taalstraat, waar het gedeeltelijk in een gesloten bouwblok wordt opgenomen. In d..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)