Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Voorburg in Vught

Woonhuis

Laan van Voorburg 2
5261LS Vught
Noord Brabant

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Huize Voorburg

Huize "Voorburg" gelegen op het terrein van het gelijknamige psychiatrische ziekenhuis. XIX A; bakstenen huis op rechthoekige plattegrond, twee verdiepingen onder met leien gedekt omgaand schilddak. Voorgevel van zeven travee├źn, middenrisaliet met fronton waarop in tegeltableau: "voorburg".Toegangsdeur met zijlichten en met stucwerk omlijst bovenvenster. Eenvoudige daklijst en pilasters op de hoeken. Aan achterzijde uitbouw met balkonbalustrade. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38156
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize Voorburg in Vught

Huize Voorburg: watertoren

Boxtelseweg 48
Vught
Inleiding De WATERTOREN bevindt zich in het midden van het terrein van de psychiatrische inrichting "Huize Voorburg" en was oorspronkelijk ..

Huize Voorburg: voormalige broederenklooster

Laan van Voorburg 2
Vught
Inleiding Het voormalige broederKLOOSTER van de psychiatrische inrichting "Huize Voorburg" was gelegen aan de oostelijke zijde van het in 1..

Huize Voorburg: voormalige zusterklooster

Laan van Voorburg 66
Vught
Inleiding Het voormalige zusterKLOOSTER van de psychiatrische inrichting "Huize Voorburg" was gelegen aan de linkerzijde van het in 1984 ge..

Huize Voorburg: damespaviljoen

Laan van Voorburg 7
Vught
Inleiding De damesPAVILJOEN behorend bij het complex van de psychiatrische inrichting "Huize Voorburg" lag tegenover het in 1993 gesloopte ..

Huize Bergen: landhuis

Glorieuxlaan 1
Vught
Inleiding Het LANDHUIS "Huize Bergen" is gelegen in een park in landschappelijke stijl, op de hoek van de Boxtelseweg en de Glorieuxlaan. H..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)