Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve "De Oude Luyne" in Wilp

Boerderij

Rijksstraatweg 5
7384AA Wilp (gemeente Voorst)
Gelderland

Bouwjaar: 16e eeuw (ten dele)


Beschrijving van Hoeve "De Oude Luyne"

"De Oude Luyne". Fraai terzijde van de dijk gelegen, witgepleisterde hoeve met dwars op de stal gebouwd woongedeelte onder schilddak met riet en pannen.In het rechts onderkelderde woongedeelte vensters met luiken en zes- en negenruitsschuiframen. Duer met kussenpanelen, vroeg 19e eeuws. De hoeve kan blijkens met steenformaat ten dele nog uit de 16e eeuw dateren. Inwendig balkenzolders en een tegelschouw, eind 18e eeuw. Wagenschuur, gedateerd op de deeldeur: 1854, met rieten wolfdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38105
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve "De Oude Luyne" in Wilp

De Smittenberg

Rijksstraatweg 33
Wilp (Gemeente Voorst)
Huis met verdieping en schilddak, gedateerd aan de achterzijde: 1821. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel. Vensters met zes- en vier..

Nederlands Hervormde Pastorie

Kerkstraat 33
Wilp (Gemeente Voorst)
Ned. Herv. Pastorie. Witgepleisterd huis met verdieping en schilddak, tweede kwart 19e eeuw. Middenrisaliet met eenvoudige deuromlijsting, g..

Herv.Kerk. Dorpskerk

Kerkstraat 35
Wilp (Gemeente Voorst)
Herv.Kerk. Dorpskerk, bestaande uit een eenbeukig, romaans schip. Opgetrokken uit tufsteen vermoedelijk daterend uit de 11e eeuw en een hoge..

Toren de Hervormde Kerk

Kerkstraat 35
Wilp (Gemeente Voorst)
Toren de Herv. Kerk. Tufstenen bouwwerk, waarschijnlijk vroeg 12e eeuws, met hoge, ingesnoerde naaldspits uit de gotische periode. Klokkenst..

De Lathmer: landhuis

Lathmerweg 3
Wilp (Gemeente Voorst)
LANDHUIS gebouwd in 1911 met L-vormige plattegrond bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een zolder afgesloten door parallelle zadelda..

Kaart & Routeplanner