Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herv.Kerk. Dorpskerk in Wilp

Kerkelijk Gebouw

Kerkstraat 35
7384AS Wilp (gemeente Voorst)
Gelderland

Bouwjaar: vermoedelijk 11e eeuw


Beschrijving van Herv.Kerk. Dorpskerk

Herv.Kerk. Dorpskerk, bestaande uit een eenbeukig, romaans schip. Opgetrokken uit tufsteen vermoedelijk daterend uit de 11e eeuw en een hoger, laat-gotisch koor met 5/8 sluiting en een bij de restauratie 1949-1953 weer aangebracht netgewelf. In de kerk een vroeg 16e eeuwse grafzerk. Twee klaviers mechanisch orgel gemaakt door C.F.A. Naber uit Deventer in 1853, oorspronkelijk voor de Lutherse kerk te Deventer. Bij latere wijzigingen ging het oorspronkelijke front en delen van het binnen pijpwerk verloren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38099
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herv.Kerk. Dorpskerk in Wilp

Toren de Hervormde Kerk

Kerkstraat 35
Wilp (Gemeente Voorst)
Toren de Herv. Kerk. Tufstenen bouwwerk, waarschijnlijk vroeg 12e eeuws, met hoge, ingesnoerde naaldspits uit de gotische periode. Klokkenst..

Nederlands Hervormde Pastorie

Kerkstraat 33
Wilp (Gemeente Voorst)
Ned. Herv. Pastorie. Witgepleisterd huis met verdieping en schilddak, tweede kwart 19e eeuw. Middenrisaliet met eenvoudige deuromlijsting, g..

De Smittenberg

Rijksstraatweg 33
Wilp (Gemeente Voorst)
Huis met verdieping en schilddak, gedateerd aan de achterzijde: 1821. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel. Vensters met zes- en vier..

Hoeve "De Oude Luyne"

Rijksstraatweg 5
Wilp (Gemeente Voorst)
"De Oude Luyne". Fraai terzijde van de dijk gelegen, witgepleisterde hoeve met dwars op de stal gebouwd woongedeelte onder schilddak met rie..

De Lathmer: landhuis

Lathmerweg 3
Wilp (Gemeente Voorst)
LANDHUIS gebouwd in 1911 met L-vormige plattegrond bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een zolder afgesloten door parallelle zadelda..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)