Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Kruisvoorde in Twello

Kasteel Buitenplaats

Kruisvoorderweg 16
7391TA Twello (gemeente Voorst)
Gelderland

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van Huize Kruisvoorde

Huize "Kruisvoorde". Rechthoekig huis met verdieping en schilddak, 18e eeuw. Voor de ingang een portiek met bordes en trap, 19e eeuw. Boven de middenas dakkapel met topgevel, einde 19e eeuw. Rechts naast het huis een toen met knobbelspits, eerste kwart 20e eeuw. Aan de achterzijde een gepleisterde aanbouw, 1863. Gesneden dubbele deur met bovenlicht, begin 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38093
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize Kruisvoorde in Twello

De Parckelaer: hoofdgebouw

Blikkenweg 8
Twello (Gemeente Voorst)
HOOFDGEBOUW. Gedeeltelijk onderkelderd huis op rechthoekige grondslag onder afgeknot met grijze pannen gedekt schilddak (in deze eeuw aangeb..

De Parckelaer: historische tuin- en parkaanleg

Blikkenweg 8
Twello (Gemeente Voorst)
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Het huis De Parckelaer wordt omringd door een park in landschapsstijl, waarvan de oorsprong teruggaat tot i..

De Parckelaer: tuinprieel

Blikkenweg 8
Twello (Gemeente Voorst)
TUINPRIEEL: houten tuinprieel ten noorden van het huis, gebouwd op rechthoekige grondslag, onder zadeldak met eenvoudige makelaar aan voor(N..

Mariënhof

Rijksstraatweg 90
Twello (Gemeente Voorst)
Inleiding VILLA `Mariënhof' gebouwd in 1907 naar ontwerp van de architect J.D. Gantvoort uit Deventer in opdracht van jonkvrouwe E.G.E.J.R..

Huize Hunderen

Hunderenslaan 7
Twello (Gemeente Voorst)
Huize Hunderen. Gepleisterd landhuis met verdieping en omlopend schilddak, waarop houten torentje. Het zeven vensterassen brede huis heeft e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)