Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Grote Beurse in Terwolde

Boerderij

Heegsestraat 14
7396NG Terwolde (gemeente Voorst)
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van De Grote Beurse

Hoeve "De Grote Beurze". Boerderij uit de 18e eeuw onder rieten schilddak. In het woongedeelte in de voorgevel vensters met zesruitsschuiframen en rechts een opkamer. Zijvleugel links blijkens een jaartalsteen uit 1652, onder rieten zadeldak dat aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen en muizetandfries. Vensters met natuurstenen blokken in de latei; in de puntgevel dichtgemetseld. Getraliede keldervensters met natuurstenen lateien. In de gevel op twee zoldervensters met luikjes. Naast de stal een bakstenen schuur met rieten wolfdak, begin 20e eeuw. In het interieur rechts een grote keuken met brede tegelschouw met bakoven. In de opkamers bedstedenwanden achter een recente betimmering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38068
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Grote Beurse in Terwolde

Hof te Riese: T-boerderij

Heegsestraat 3
Terwolde (Gemeente Voorst)
Inleiding T-BOERDERIJ (1) bestaande uit een achterhuis met haaks daarop geplaatst voorhuis, beide met één bouwlaag op rechthoekige platte..

Hof te Riese: hooiberg

Heegsestraat 3
Terwolde (Gemeente Voorst)
HOOIBERG met houten oostgevel en bakstenen noord-, west- en zuidgevel. De lage bakstenen gevels worden afgesloten door een dakschild gedekt ..

Bijvank

Middendijk 63
Nijbroek (Gemeente Voorst)
Herenboerderij, gedateerd op een steen: 1882, doch van een midden 19e eeuws uiterlijk. In het woongedeelte, dat een pannen schilddak heeft, ..

Transformatorhuisje met brug naar ontwerp van het type B3R

Middendijk 55
Nijbroek (Gemeente Voorst)
Inleiding TRANSFORMATORHUISJE met BRUG gebouwd tussen 1920 en 1930 in opdracht van de P.G.E.M. naar ontwerp van het type B3R van G. VERSTEE..

Boerderij 'De Ruwerd'

IJsseldijk 5
Welsum (Gemeente Olst Wijhe)
Boerderij "De Ruwerd". Fors woonhuis met schilddak en hoekschoorstenen. Gedekt met vlakke ruitvormige pannen. Voorgevel met jaartalanker ged..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)