Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Martinuskerk in Voorst

Kerkelijk Gebouw

Bussloselaan 12 A
7383RP Voorst
Gelderland

Bouwjaar: 1818


Beschrijving van Martinuskerk

R.K.Kerk van de H. Martinus te Bussloo. Neoclassicistische driebeukige kerk uit 1818 met torentje boven de voorgevel en boven het portaal een steen met het gebeeldhouwde wapen van J.W.A. baron van Wijnbergen, die de kerk stichtte. Hallenkerkje met Jonische zuilen. Over de middenbeuk een gestucadoord houten tongewelf met versieringen in Lodewijk XVI-TRANT. In de vensters traceringen uit de neogotische periode. Een door de bouwheer geschonken eenklaviers orgel, in 1845 gemaakt door C.F.A. Naber. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38049
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Martinuskerk in Voorst

De Poll: hof te gietel

Deventerweg 13
Voorst
Omschrijving onderdeel 14 HOF TE GIETEL Boerderij (XIX C) met middenlangsdeel. De boerderij staat afgebeeld op de Hottingerkaart van 178..

De Poll: landbouwschuur bij hof te gietel

Deventerweg 13
Voorst
Omschrijving onderdeel 15 Links van de boerderij staat een LANDBOUWSCHUUR (XIX A) met middenlangsdeel. Het geheel is opgetrokken uit bakst..

De Poll: bakhuisje bij hof te gietel

Deventerweg 13
Voorst
Omschrijving onderdeel 16 Rechts voor de landbouwschuur staat een gemetseld BAKHUISJE (XIX) met een smalle gepleisterde plint, afgesloten ..

Huize Bussloo

Bussloselaan
Bussloo (Gemeente Voorst)
Kasteelemplacement Huis Buslo. Ten westen van de R.K.Kerk het omgrachte kasteelterrein van het voormalige kasteel. Resten van laat-middeleeu..

De Poll: landbouwschuur bij de stakenberg

Deventerweg 20
Voorst
Omschrijving onderdeel 18 Rechts aangebouwd aan de boerderij een LANDBOUWSCHUUR (XIX B) met middenlangsdeel. Het geheel is opgetrokken uit..

Kaart & Routeplanner