Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met steen: "dit huis is van outs genaamd de Hoogkamer 1651". Topgevel met dwars op het woonhuis vleugel met topgevel, zomerhuis. Langhuistype in Voorschoten

Boerderij

De Hooghkamer 2
2253JW Voorschoten
Zuid Holland

Bouwjaar: 1651


Beschrijving van Boerderij met steen: "dit huis is van outs genaamd de Hoogkamer 1651". Topgevel met dwars op het woonhuis vleugel met topgevel, zomerhuis. Langhuistype

Boerderij met steen: "dit huis is van outs genaamd de Hoogkamer 1651". Topgevel met dwars op het woonhuis vleugel met topgevel, zomerhuis. Langhuistype. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37999
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met steen: "dit huis is van outs genaamd de Hoogkamer 1651". Topgevel met dwars op het woonhuis vleugel met topgevel, zomerhuis. Langhuistype in Voorschoten

Retranchementen-muur Berbice

Leidseweg 225
Voorschoten
In het oosten van het park gelegen bakstenen RETRANCHEMENTEN-MUUR uit ca. 1700, die waarschijnlijk door Pieter de la Court van der Voort aan..

Portierswoning Berbice

Leidseweg 223
Voorschoten
PORTIERSWONING. Bij de toegangsbrug gelegen, deels onderkelderd, een verdieping hoog, op rechthoekige grondplan, opgetrokken in rode en gele..

Toegangsbrug waarop ijzeren hek met balustrade

Leidseweg 223
Voorschoten
TOEGANGSBRUG WAAROP IJZEREN HEK MET BALUSTRADE. Van boven vlakke en aan de zijkanten uitzwenkende bakstenen toegangsbrug van de buitenplaats..

Huis Berbice

Leidseweg 221
Voorschoten
HOOFDGEBOUW. In de zuidwesthoek van het terrein van de historische buitenplaats gelegen twee verdiepingen hoge in rode Rijnsteen opgetrokken..

Tuinaanleg Berbice

Leidseweg 221
Voorschoten
AANLEG VAN DE BUITENPLAATS. In de huidige aanleg van Berbice zijn twee fasen te onderscheiden. Het grootste deel van de historische tuin en ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)