Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig stoomgemaal gebouwd in de voor die periode kenmerkende eclectische trant. Bakstenen gebouw met hoger middenstuk en lage zijvleugels, voorzien van houten kroonlijsten. Het middengedeelte heef .. in Voorburg

Weg En Waterwerk

Van Woudekade 27
2274KC Voorburg (gemeente Leidschendam Voorburg)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1870


Beschrijving van Voormalig stoomgemaal gebouwd in de voor die periode kenmerkende eclectische trant. Bakstenen gebouw met hoger middenstuk en lage zijvleugels, voorzien van houten kroonlijsten. Het middengedeelte heef ..

Voormalig STOOMGEMAAL, gebouwd in 1870, in de voor die periode kenmerkende eclectische trant. Bakstenen gebouw met hoger middenstuk en lage zijvleugels, voorzien van houten kroonlijsten. Het middengedeelte heeft twee spitsbogige toegangsdeuren, de overige vensters zijn rondbogig met geprofileerde dorpels en omlijstingen op kleine consoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37974
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig stoomgemaal gebouwd in de voor die periode kenmerkende eclectische trant. Bakstenen gebouw met hoger middenstuk en lage zijvleugels, voorzien van houten kroonlijsten. Het middengedeelte heef .. in Voorburg

Huis te Werve. Toren overblijfsel van de voorburcht van het oude huis. Lage gebouwen hier omheen waarvan vleugel aan de straatzijde met een verdieping ..

Park de Werve 1
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Huis te Werve. Toren overblijfsel van de voorburcht van het oude huis. Lage gebouwen hier omheen XVIII waarvan vleugel aan de straatzijde me..

Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming: kerk

Laan van Nieuw Oosteinde 3
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Inleiding De 'Onze Lieve Vrouw Hemelvaart' KERK (sinds 1950 Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming) van het type zaalkerk is in 1924-1925 naar ..

Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming: pastorie en muren

Laan van Nieuw Oosteinde 1
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Inleiding De bij de 'Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming' kerk behorende PASTORIE met bijbehorende MUREN als erfscheiding is gebouwd in 1924..

De Vlieger

Allard Piersonkade 42
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Watermolen. Achtkante met riet gedekte bovenkruier; oorspronkelijk binnenkruier, vermoedelijk gebouwd in 1621.

Poortgebouw bij de Algemene Begraafplaats

Parkweg 105
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Inleiding Bij de Algemene Begraafplaats behorend POORTGEBOUW waarvan het centrale deel in 1874 is gebouwd in een aan het Neo-Klassicisme ve..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)