Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "oost Duivesteijn". Hoeve met gepleisterd woongedeelte onder (tot 2008: rieten) zadeldak in Voorburg

Boerderij

Veurselaan 105
2272AT Voorburg (gemeente Leidschendam Voorburg)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij "oost Duivesteijn". Hoeve met gepleisterd woongedeelte onder (tot 2008: rieten) zadeldak

Boerderij "oost Duivesteijn". Hoeve uit de 17e eeuw met gepleisterd woongedeelte onder rieten zadeldak, dat links aansluit tegen een puntgevel en rechts een schilddakvormige beƫindiging heeft. Het rechter deel van de voorgevel heeft een puntgevel met vlechtingen en zoldervenster met ontlastingsboog. Rechts een opkamer. Vensters met luiken en schuiframen met twintig- en vijfentwintigruitsroedenverdeling. Stal onder rieten wolfdak, vernieuwd in de 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37971
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "oost Duivesteijn". Hoeve met gepleisterd woongedeelte onder (tot 2008: rieten) zadeldak in Voorburg

Neherlab

Sint Paulusstraat 9
Leidschendam (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Inleiding In opdracht van de PTT ontwierp ir. S.J. van Embden in 1950 het LABORATORIUMGEBOUW dat op 17 mei 1955 werd geopend. Het was sp..

Natuurstenen grenspaal

Voorburgseweg 1
Leidschendam (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Natuurstenen grenspaal, geplaatst 1770, met piedestal en dekplaat, voorzien van gekroonde wapens van Voorburg en Veur (linten met inscriptie..

Raadhuis

Raadhuisplein 1
Leidschendam (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Inleiding RAADHUIS naar ontwerp van A.J. Kropholler in 1941 in Delftse School-stijl gebouwd. Omschrijving Op vierkante plattegrond opgetr..

Twee lantaarnpalen

Raadhuisplein 1
Leidschendam (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Inleiding Twee LANTAARNPALEN vervaardigd naar ontwerp van A.J.Kropholler en staande buiten aan de bovenzijde van de trap, voor het portaal ..

Boerderij "Essesteijn", woongedeelte en schuurgedeelte in lengterichter aaneengebouwd. Dak gedekt met Oud-Hollandse pannen. Haaks op het hoofdgebouw e ..

Ultramarijnhof 8
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Boerderij Essesteijn. Boerderij in een steen aan de top van de tuitgevel gedateerd 1760. Woongedeelte en schuurgedeelte in lengterichter aan..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)