Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis te Werve. Toren overblijfsel van de voorburcht van het oude huis. Lage gebouwen hier omheen waarvan vleugel aan de straatzijde met een verdieping werd verhoogd en gepleisterd in Voorburg

Kasteel Buitenplaats

Park de Werve 1
2274ES Voorburg (gemeente Leidschendam Voorburg)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw (lage gebouwen)


Beschrijving van Huis te Werve. Toren overblijfsel van de voorburcht van het oude huis. Lage gebouwen hier omheen waarvan vleugel aan de straatzijde met een verdieping werd verhoogd en gepleisterd

Huis te Werve. Toren overblijfsel van de voorburcht van het oude huis. Lage gebouwen hier omheen XVIII waarvan vleugel aan de straatzijde met een verdieping werd verhoogd en gepleisterd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37966
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis te Werve. Toren overblijfsel van de voorburcht van het oude huis. Lage gebouwen hier omheen waarvan vleugel aan de straatzijde met een verdieping werd verhoogd en gepleisterd in Voorburg

Voormalig stoomgemaal gebouwd in de voor die periode kenmerkende eclectische trant. Bakstenen gebouw met hoger middenstuk en lage zijvleugels, voorzie ..

Van Woudekade 27
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Voormalig STOOMGEMAAL, gebouwd in 1870, in de voor die periode kenmerkende eclectische trant. Bakstenen gebouw met hoger middenstuk en lage ..

Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming: kerk

Laan van Nieuw Oosteinde 3
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Inleiding De 'Onze Lieve Vrouw Hemelvaart' KERK (sinds 1950 Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming) van het type zaalkerk is in 1924-1925 naar ..

Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming: pastorie en muren

Laan van Nieuw Oosteinde 1
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Inleiding De bij de 'Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming' kerk behorende PASTORIE met bijbehorende MUREN als erfscheiding is gebouwd in 1924..

De Vlieger

Allard Piersonkade 42
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Watermolen. Achtkante met riet gedekte bovenkruier; oorspronkelijk binnenkruier, vermoedelijk gebouwd in 1621.

Franse Kerk

Franse Kerkstraat 24
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Franse Kerk. Eenvoudig kerkgebouw. Natuurstenen ingangspartij, kapelletje 1720. Koepeltje met klok van anonieme gieter, 1782, diam. 30 cm.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)