Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Onregelmatig gevormd pand. Achter de brede voorbouw met 19e-eeuwse lijstgevel en schilddak een rechthoekig gedeelte en aansluitend een aanbouw onder zadeldak in Voorburg

Kasteel Buitenplaats

Oosteinde 23
2271EA Voorburg (gemeente Leidschendam Voorburg)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e of begin 18e eeuw


Beschrijving van Onregelmatig gevormd pand. Achter de brede voorbouw met 19e-eeuwse lijstgevel en schilddak een rechthoekig gedeelte en aansluitend een aanbouw onder zadeldak

Onregelmatig gevormd pand dat blijkens het verband van onderdelen van het metselwerk gedeeltelijk dateert uit de 17e of begin 18e eeuw. Achter de brede voorbouw met 19e eeuwse lijstgevel en schilddak een rechthoekig gedeelte en aansluitend een aanbouw onder zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37962
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Onregelmatig gevormd pand. Achter de brede voorbouw met 19e-eeuwse lijstgevel en schilddak een rechthoekig gedeelte en aansluitend een aanbouw onder zadeldak in Voorburg

Vreugd en Rust: hoofdgebouw

Oosteinde 14
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Vreugd en Rust). Op rechthoekige grondslag opgetrokken 18de-eeuws hoofdgebouw in classicistische stijl. Het blok..

Vreugd en Rust: historische tuin- en parkaanleg

Oosteinde 14
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende bij de buitenplaats Vreugd en Rust. Deels in structuur en deels in detail gaaf be..

Vreugd en Rust: moesttuinmuur

Oosteinde 14
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Omschrijving TUINMUUR. Aan de west- en de oostzijde van de rechthoekige moestuin staan twee delen van de tuinmuur. De laat achttiende-eeuw..

Vreugd en Rust: vier hekpijlers

Oosteinde 14
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Omschrijving VIER HEKPIJLERS. De entree van beide overparken wordt gemarkeerd door twee lage hekpijlers uit de jaren dertig van deze eeuw,..

Vreugd en Rust: tuinbank

Oosteinde 14
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Omschrijving TUINBANK. In het overpark staat een blokvormige bakstenen tuinbank (de zogenaamde Van de Vet-bank). In het midden een langwer..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)