Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Swaensteijn, voormalige herberg en rechthuis, rijke brede gevel, ingangspoort met leeuwen en gebeeldhouwde gevelsteen met zwaan. Achter de gevel twee evenwijdige daken, zodat middenstuk horizontaal af .. in Voorburg

Gebouw

Herenstraat 72
2271CK Voorburg (gemeente Leidschendam Voorburg)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1637 (ingangspoort)


Beschrijving van Swaensteijn, voormalige herberg en rechthuis, rijke brede gevel, ingangspoort met leeuwen en gebeeldhouwde gevelsteen met zwaan. Achter de gevel twee evenwijdige daken, zodat middenstuk horizontaal af ..

Swaensteijn, v.m. herberg en rechthuis, rijke brede gevel, ingangspoort 1637 met leeuwen en gebeeldhouwde gevelsteen met zwaan. Achter de gevel twee evenwijdige daken, zodat middenstuk horizontaal afgedekt wordt. Aan de achterzijde twee gepleisterde trapgevels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37948
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Swaensteijn, voormalige herberg en rechthuis, rijke brede gevel, ingangspoort met leeuwen en gebeeldhouwde gevelsteen met zwaan. Achter de gevel twee evenwijdige daken, zodat middenstuk horizontaal af .. in Voorburg

"'t Swaantje". Pand bestaande uit beganegrond met kap. Rechts een kelder met tongewelf. Aan de achterzijde een puntgevel met vlechtingen en uitbouw me ..

Herenstraat 76
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Herenstraat 76. "'t Swaantje". Pand uit het eind van de 16e eeuw, bestaande uit beganegrond met kap. Rechts een kelder met tongewelf. Aan de..

Pand met lijstgevel met zadeldak. régence deuromlijsting

Kerkstraat 1A
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Pand met lijstgevel met zadeldak. régence deuromlijsting, XVIII.

Oude Kerk

Herenstraat 77
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Ned. Herv. Kerk. Laatgotische bakstenen kruiskerk. Oudste deel is de toren, 14e eeuw. Bakstenen spits, top ontbreekt, aan de buitenzijde met..

Wilhelminaboom met hek, gedenkboom, geplant ter ere van haar troonsbestijging (boom is inmiddens gesneuveld)

Herenstraat 56
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Inleiding In 1898 geplaatste GEDENKBOOM met HEK, de zogenoemde Wilhelminaboom is geplant ter ere van haar troonbestijging. Het hek is in Ar..

Statig huis met versierde, daklijst omhooggebogen. Rocococonsoles

Herenstraat 101
Voorburg (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Statig huis met versierde, daklijst omhooggebogen. Rocococonsoles, midden XVIII.

Kaart & Routeplanner


Foto's (24)

Alle 24 foto's weergeven