Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Bokhof. Buitengevels van Kunradersteen; links aan de voorzijde een trapgevel; rechts een puntgevel. Aan de binnenplaats vakwerk in Klimmen

Boerderij

Kaardenbekerweg 5
6343RE Klimmen (gemeente Voerendaal)
Limburg

Bouwjaar: ca. 1700 (bouw) 1777 (gewijzigd)


Beschrijving van De Bokhof. Buitengevels van Kunradersteen; links aan de voorzijde een trapgevel; rechts een puntgevel. Aan de binnenplaats vakwerk

De Bokhof, van plm 1700, gewijzigd 1777. Buitengevels van Kunradersteen; links aan de voorzijde een trapgevel; rechts een puntgevel. Aan de binnenplaats vakwerk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37921
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Bokhof. Buitengevels van Kunradersteen; links aan de voorzijde een trapgevel; rechts een puntgevel. Aan de binnenplaats vakwerk in Klimmen

Hoeve van Kunradersteen om een binnenplaats. Rechts aan de straat een trapgevel van mergel

Craubekerstraat 2
Klimmen (Gemeente Voerendaal)
Hoeve van Kunradersteen om een binnenplaats. Rechts aan de straat een trapgevel van mergel plm 1700. Straatvleugel uit 1729 met poort uit 18..

Hoeve in haakvorm van mergel en vakwerk

Penderskoolhofweg 1
Klimmen (Gemeente Voerendaal)
Hoeve in haakvorm van mergel en vakwerk. XVIII.

Hoeve in haakvorm

Penderskoolhofweg 3
Klimmen (Gemeente Voerendaal)
Hoeve in haakvorm; de dwarsvleugel van Kunradersteen, plm 1700, met mergelstenen puntgevel aan de straat. Straatvleugel in baksteen vernieuw..

Hoeve Cardenbeek, grotendeels van baksteen, om een gesloten binnenplaats: schuur uit 1827 echter van mergel. Aan de achterzijde twee puntgevels en een ..

Kaardenbekerweg 30
Klimmen (Gemeente Voerendaal)
Hoeve Cardenbeek, grotendeels van baksteen, om een gesloten binnenplaats: schuur uit 1827 echter van mergel. Aan de achterzijde twee puntgev..

Pompgebouw

Terveurt 1
Voerendaal
Inleiding In een traditionele bouwtrant in 1922 naar een ontwerp van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Heerlen gebouwd POMPGEBOUW..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)