Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige pastorie: een mergelstenen gebouwtje met schilddak tegen de oostkant van het koor is hiervan nog bewaard in Klimmen

Kerkelijk Gebouw

Schoolstraat 6
6343CE Klimmen (gemeente Voerendaal)
Limburg

Bouwjaar: 1828


Beschrijving van Voormalige pastorie: een mergelstenen gebouwtje met schilddak tegen de oostkant van het koor is hiervan nog bewaard

Voormalige pastorie: een mergelstenen gebouwtje uit 1828 met schilddak tegen de oostkant van het koor is hiervan nog bewaard. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37912
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige pastorie: een mergelstenen gebouwtje met schilddak tegen de oostkant van het koor is hiervan nog bewaard in Klimmen

Sint-Remigiuskerk, gelegen op een verhoging

Schoolstraat 6
Klimmen (Gemeente Voerendaal)
R.K. Kerk, gelegen op een verhoging; vroeg-romaans schip, eenvoudige 14e eeuwse westtoren; koorpartij en zijbeuken uit 1904-'08. Bij de inga..

Gepleisterd huis; gevelsteen met ranken en jaartal

Vrijthof 10
Klimmen (Gemeente Voerendaal)
Gepleisterd huis; gevelsteen met ranken en 1707.

Hoeve grotendeels van mergel, gelegen aan een gesloten binnenplaats met luifel. Aan de straatzijde een in- en uitgezwenkte topgevel. Een geheel vormen ..

Vrijthof 5
Klimmen (Gemeente Voerendaal)
Hoeve grotendeels van mergel, gelegen aan een gesloten binnenplaats met luifel. Aan de straatzijde een in- en uitgezwenkte topgevel. Een geh..

Hoeve grotendeels van mergel, gelegen aan een gesloten binnenplaats met luifel. Aan de straatzijde een in- en uitgezwenkte topgevel. Gevelsteen met ja ..

Vrijthof 4
Klimmen (Gemeente Voerendaal)
Hoeve grotendeels van mergel, gelegen aan een gesloten binnenplaats met luifel. Aan de straatzijde een in- en uitgezwenkte topgevel. Gevelst..

Gesloten hoeve in een traditioneel-ambachtelijke stijl. De voormalige hoeve is vrijstaand gesitueerd en bestaat uit een woonhuisgedeelte met hierachte ..

Klimmenderstraat 2
Klimmen (Gemeente Voerendaal)
Inleiding In een traditioneel-ambachtelijke stijl in 1890 gebouwde GESLOTEN HOEVE. De voormalige hoeve is vrijstaand gesitueerd en bestaat ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)