Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Van het voormalige Kasteel Onsenoort, thans klooster, is een zware rechthoekige toren overgebleven, met latere verhoging. Klokkenstoel met twee klokken van Cavallier. A. Carrepuis, 1891, diam. resp. 6 .. in Nieuwkuijk

Kasteel Buitenplaats

Abdijlaan 6
5253VP Nieuwkuijk (gemeente Heusden)
Noord Brabant

Bouwjaar: 14e eeuw 1300 14e eeuw


Beschrijving van Van het voormalige Kasteel Onsenoort, thans klooster, is een zware rechthoekige toren overgebleven, met latere verhoging. Klokkenstoel met twee klokken van Cavallier. A. Carrepuis, 1891, diam. resp. 6 ..

Van het voormalige kasteel Onsenoort, thans klooster, is een zware rechthoekige toren overgebleven uit de 14e eeuw, met latere verhoging. Klokkenstoel met twee klokken van Cavallier. A. Carrepuis, 1891, diam. resp. 66,5 en 53 cm en een klok van Q. de Visser, 1697, diam. 46,5 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37878
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Monumenten in de buurt van Van het voormalige Kasteel Onsenoort, thans klooster, is een zware rechthoekige toren overgebleven, met latere verhoging. Klokkenstoel met twee klokken van Cavallier. A. Carrepuis, 1891, diam. resp. 6 .. in Nieuwkuijk

Poortgebouw van het klooster Mariënkroon in traditionalistische stijl

Abdijlaan 6
Nieuwkuijk (Gemeente Heusden)
Inleiding. POORTGEBOUW, gebouwd in 1934 in Traditionalistische stijl. Het gebouw ligt aan het einde van de Abdijlaan en markeert de toegan..

Gietijzeren boogbrug

Abdijlaan 6
Nieuwkuijk (Gemeente Heusden)
Gietijzeren BOOGBRUG uit circa 1910. Omschrijving. Licht gebogen brugdek op bakstenen muren in de taluds. Onder het brugdek een ijzeren ve..

Klooster Mariënkroon, hoofdgebouw

Abdijlaan 6
Nieuwkuijk (Gemeente Heusden)
Inleiding. Het meest in het oog springende gedeelte van het hoofdgebouw van het KLOOSTER stamt uit 1934 en is gebouwd in een Traditionalist..

Eénlaags dienstgebouw, van het kasteel. Later opgehoogd met een verdieping.

Abdijlaan 6
Nieuwkuijk (Gemeente Heusden)
Inleiding. Eénlaags DIENSTGEBOUW, van het kasteel. In 1910 opgehoogd met een verdieping. Als drukkerij nog steeds in gebruik. Het gebouw..

Boerderij van het Langstraatse type, met theekoepel, stenen schuur en koetshuis

Haarsteegsestraat 76
Haarsteeg (Gemeente Heusden)
Boerderij van het Langstraatse type, met theekoepel, stenen schuur en koetshuis. Omschrijving koetshuis Het koetshuis maakt deel uit van e..

Kaart & Routeplanner