Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder strodak, met aan de voorzijde een gepleisterde, afgeknotte puntgevel met oude kozijnen, luiken en roedenverdeling en in het zoldervenster een kruiskozijn met diefijzers in Vlist

Boerderij

West-Vlisterdijk 64
2855AK Vlist
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder strodak, met aan de voorzijde een gepleisterde, afgeknotte puntgevel met oude kozijnen, luiken en roedenverdeling en in het zoldervenster een kruiskozijn met diefijzers

BOERDERIJ (XVII) onder strodak, met aan de voorzijde een gepleisterde, afgeknotte puntgevel met oude kozijnen, luiken en roedenverdeling en in het zoldervenster een kruiskozijn met diefijzers. Muurankers. Aan de zijkant een gepleisterde puntgevel evenals aan de achterzijde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37863
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder strodak, met aan de voorzijde een gepleisterde, afgeknotte puntgevel met oude kozijnen, luiken en roedenverdeling en in het zoldervenster een kruiskozijn met diefijzers in Vlist

De Bachtenaar

West-Vlisterdijk 64A
Bergambacht
Molen "Bachtenaar". Wip-poldermolen, 1714 in restauratie 1963. Nabij de molen een schilderachtig schuurtje van gepotdekselde planken met pan..

Mooie boerderij onder strodak, opgetrokken van IJsselsteen

Oost-Vlisterdijk 26
Vlist
Mooie BOERDERIJ (XVII?) onder strodak, opgetrokken van IJsselsteen. De voorgevel heeft nog de oude kozijnen en een 18e eeuwse roedenverdelin..

Mooie, IJsselstenen hoeve met ontlastingsbogen en op de rechter zijgevel een puntgevel met vlechtingen, driepasmotief, rode ontlastingsboog en ankers. ..

Oost-Vlisterdijk 21
Vlist
Mooie, IJsselstenen HOEVE (XVII) met ontlastingsbogen en op de rechter zijgevel een puntgevel met vlechtingen, driepasmotief, rode ontlastin..

Hoeve met afgeknotte puntgevel, voorzien van vlechtingen. Muurankers. Voor het linker raam diefijzers

Oost-Vlisterdijk 19
Vlist
HOEVE (XVII) met afgeknotte puntgevel, voorzien van vlechtingen. Muurankers. Voor het linker raam diefijzers.

Boerderij uit het derde kwart van de 19e eeuw. Rieten wolfdak, voorgevel met vlechtingen en vensters met 6-ruitsschuiframen uit de bouwtijd

West-Vlisterdijk 41
Vlist
BOERDERIJ uit het derde kwart van de 19e eeuw. Rieten wolfdak, voorgevel met vlechtingen en vensters met 6-ruitsschuiframen uit de bouwtijd.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)