Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve. Gepleisterde voorgevel met oude kozijnen, luiken en roedenverdeling in Vlist

Boerderij

West-Vlisterdijk 18
2855AH Vlist
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk eerste helft 17e eeuw


Beschrijving van Hoeve. Gepleisterde voorgevel met oude kozijnen, luiken en roedenverdeling

HOEVE (XVII A?). Gepleisterde voorgevel met oude kozijnen, luiken en roedenverdeling in stijl XIX A. Deurpartij met boven- en onderdeur, oud slot met slotplaat, bovenraam en in de boogzwikken van de deur de letters C.G.en R.D. Rechts een opkamer. De hoeve heeft een strodak, gewijzigde zijgevels en een nieuw beklampte achtergevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37857
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve. Gepleisterde voorgevel met oude kozijnen, luiken en roedenverdeling in Vlist

Justinushoeve

West-Vlisterdijk 19
Vlist
"Justinushoeve". BOERDERIJ (XIXc) onder strodak met aan de voorzijde afgeknotte puntgevel met vlechtingen. Vrij gaaf geheel met ramen uit de..

Hoeve met gave puntgevel, waarin bewerkte lijst en makelaar. Ramen uit de bouwtijd met luiken. De boerderij, die aan de achterzijde gewijzigd is, draa ..

West-Vlisterdijk 23
Vlist
HOEVE (XIXc) met gave puntgevel, waarin bewerkte lijst en makelaar. Ramen uit de bouwtijd met luiken. De boerderij, die aan de achterzijde g..

Hoeve met afgeknotte IJsselstenen puntgevel met vlechtingen

West-Vlisterdijk 9
Vlist
HOEVE (XVIII?) met afgeknotte IJsselstenen puntgevel met vlechtingen. In het woongedeelte vensters met oude kozijnen, luiken en roedenverdel..

Boerderij met gepleisterde, afgeknotte puntgevel, waarin fraaie ankers

Oost-Vlisterdijk 5
Vlist
BOERDERIJ (XVII) met gepleisterde, afgeknotte puntgevel, waarin fraaie ankers. Links een opkamer. De vensters hebben luiken en schuiframen i..

Gaaf bewaard zomerhuis met aan de voorzijde een later beklampte puntgevel en opzij een strodak met dakkapel. Oude kozijnen en luiken

West-Vlisterdijk 32
Vlist
Gaaf bewaard ZOMERHUIS (ca. 1800) met aan de voorzijde een later beklampte puntgevel en opzij een strodak met dakkapel. Oude kozijnen en lui..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)