Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met gepleisterde, afgeknotte puntgevel, waarin fraaie ankers in Vlist

Boerderij

Oost-Vlisterdijk 5
2855AC Vlist
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij met gepleisterde, afgeknotte puntgevel, waarin fraaie ankers

BOERDERIJ (XVII) met gepleisterde, afgeknotte puntgevel, waarin fraaie ankers. Links een opkamer. De vensters hebben luiken en schuiframen in stijl XIXa. Moderne achtergevel en gewijzigde rechter zijgevel. De linker zijgevel van de deel is gaaf bewaard met oude kozijnen en vensterluiken. De hoeve heeft het woongedeelte dwars op het bedrijfsgedeelte en wordt gedekt door een strodak. Ten zuiden van de boerderij een klein zomerhuis (?) met puntgevels en zadeldak (XIXa). Oude kozijnen en roedenverdeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37852
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met gepleisterde, afgeknotte puntgevel, waarin fraaie ankers in Vlist

Gaaf bewaard zomerhuis met aan de voorzijde een later beklampte puntgevel en opzij een strodak met dakkapel. Oude kozijnen en luiken

West-Vlisterdijk 32
Vlist
Gaaf bewaard ZOMERHUIS (ca. 1800) met aan de voorzijde een later beklampte puntgevel en opzij een strodak met dakkapel. Oude kozijnen en lui..

Hoeve met gave puntgevel, waarin bewerkte lijst en makelaar. Ramen uit de bouwtijd met luiken. De boerderij, die aan de achterzijde gewijzigd is, draa ..

West-Vlisterdijk 23
Vlist
HOEVE (XIXc) met gave puntgevel, waarin bewerkte lijst en makelaar. Ramen uit de bouwtijd met luiken. De boerderij, die aan de achterzijde g..

Kleine boerderij onder zadeldak met gepleisterde punt-gevel, waarin vensters met oude kozijnen, luiken en oorspronkelijke roedenverdeling. Het boerder ..

West-Vlisterdijk 37
Vlist
Kleine BOERDERIJ (ca.1800) onder zadeldak met gepleisterde punt-gevel, waarin vensters met oude kozijnen, luiken en oorspronkelijke roedenve..

Justinushoeve

West-Vlisterdijk 19
Vlist
"Justinushoeve". BOERDERIJ (XIXc) onder strodak met aan de voorzijde afgeknotte puntgevel met vlechtingen. Vrij gaaf geheel met ramen uit de..

Hoeve. Gepleisterde voorgevel met oude kozijnen, luiken en roedenverdeling

West-Vlisterdijk 18
Vlist
HOEVE (XVII A?). Gepleisterde voorgevel met oude kozijnen, luiken en roedenverdeling in stijl XIX A. Deurpartij met boven- en onderdeur, oud..

Kaart & Routeplanner


Foto's (15)

Alle 15 foto's weergeven