Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met woongedeelte en de van hout opgetrokken stal onder een pannen zadeldak. Vensters met zesruitsschuiframen in Oost Souburg

Boerderij

Ritthemsestraat 56
4388JS Oost Souburg (gemeente Vlissingen)
Zeeland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij met woongedeelte en de van hout opgetrokken stal onder een pannen zadeldak. Vensters met zesruitsschuiframen

Boerderij uit het midden van de 19e eeuw; het woongedeelte en de van hout opgetrokken stal onder een pannen zadeldak. Vensters met zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37845
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met woongedeelte en de van hout opgetrokken stal onder een pannen zadeldak. Vensters met zesruitsschuiframen in Oost Souburg

Ringwalburg

Karolingische Burcht
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
Karolingische burcht. Cirkelvormige aarden wal met gracht. Datering: ca. 9e - 10e eeuw.

NH kerk

Oranjeplein 2
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
De Ned.Herv. KERK bestaat uit een 15e eeuws driebeukig schip met beren. Het inwendige is in de vorige eeuw gewijzigd, toen de zuilen van het..

Toren NH kerk

Oranjeplein 2
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
De TOREN van de Ned.Herv.Kerk heeft twee geledingen en steunberen (XIV), doorlopend tot de klokkeverdieping. In de eerste geleding een spits..

Dwarshuis onder hoog pannen zadeldak tussen puntgevels met rookkanalen in de as. In de voorgevel ankers met jaartal. In de achtergevel ontlastingsboge ..

Kromwegesingel 18
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
DWARSHUIS onder hoog pannen zadeldak tussen puntgevels met rookkanalen in de as. In de voorgevel ankers met het jaartal: 1664. In de achterg..

Dokterswoning gebouwd in Interbellum architectuur

Kanaalstraat 70
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
Inleiding Dokterswoning, in 1928 gebouwd in Interbellum architectuur naar ontwerp van ir. C. Wondergem uit Middelburg. Omschrijving Het p..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)