Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuis onder hoog pannen zadeldak tussen puntgevels met rookkanalen in de as. In de voorgevel ankers met jaartal. In de achtergevel ontlastingsbogen in Oost Souburg

Woonhuis

Kromwegesingel 18
4388HM Oost Souburg (gemeente Vlissingen)
Zeeland

Bouwjaar: 1664


Beschrijving van Dwarshuis onder hoog pannen zadeldak tussen puntgevels met rookkanalen in de as. In de voorgevel ankers met jaartal. In de achtergevel ontlastingsbogen

DWARSHUIS onder hoog pannen zadeldak tussen puntgevels met rookkanalen in de as. In de voorgevel ankers met het jaartal: 1664. In de achtergevel ontlastingsbogen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37844
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuis onder hoog pannen zadeldak tussen puntgevels met rookkanalen in de as. In de voorgevel ankers met jaartal. In de achtergevel ontlastingsbogen in Oost Souburg

Watertoren

Vlissingsestraat 239
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
Inleiding Watertoren, in 1939 in zakelijk expressionistische stijl gebouw naar ontwerp van ir. J.H.J. Kording, in opdracht van N.V. Waterle..

Ringwalburg

Karolingische Burcht
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
Karolingische burcht. Cirkelvormige aarden wal met gracht. Datering: ca. 9e - 10e eeuw.

Boerderij met woongedeelte en de van hout opgetrokken stal onder een pannen zadeldak. Vensters met zesruitsschuiframen

Ritthemsestraat 56
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
Boerderij uit het midden van de 19e eeuw; het woongedeelte en de van hout opgetrokken stal onder een pannen zadeldak. Vensters met zesruitss..

NH kerk

Oranjeplein 2
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
De Ned.Herv. KERK bestaat uit een 15e eeuws driebeukig schip met beren. Het inwendige is in de vorige eeuw gewijzigd, toen de zuilen van het..

Toren NH kerk

Oranjeplein 2
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
De TOREN van de Ned.Herv.Kerk heeft twee geledingen en steunberen (XIV), doorlopend tot de klokkeverdieping. In de eerste geleding een spits..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)