Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met 8-ruitsvensters en uitgebouwde driezijdige erker, die voorzien is van een houten rustica-werk. De voorgevel wfordt afgesloten door een houten kroonlijst, welke doorloopt langs de uitbouw. Van .. in Oost Souburg

Woonhuis

Grote Abeele 7
4388VV Oost Souburg (gemeente Vlissingen)
Zeeland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Pand met 8-ruitsvensters en uitgebouwde driezijdige erker, die voorzien is van een houten rustica-werk. De voorgevel wfordt afgesloten door een houten kroonlijst, welke doorloopt langs de uitbouw. Van ..

19e eeuws pand met 8-ruitsvensters en uitgebouwde driezijdige erker, die voorzien is van een houten rustica-werk. De voorgevel wordt afgesloten door een houten kroonlijst, welke doorloopt langs de uitbouw. Vanwege zijn ligging een belangrijk punt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37839
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met 8-ruitsvensters en uitgebouwde driezijdige erker, die voorzien is van een houten rustica-werk. De voorgevel wfordt afgesloten door een houten kroonlijst, welke doorloopt langs de uitbouw. Van .. in Oost Souburg

Huis Abeele

Grote Abeele 9
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
Huis Abeele. Fors huis met gepleisterde lijstgevel op plint. Schilddak. Overstekende gootlijst op consoles. Voordeuromlijsting met consoles...

NH kerk

Oranjeplein 2
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
De Ned.Herv. KERK bestaat uit een 15e eeuws driebeukig schip met beren. Het inwendige is in de vorige eeuw gewijzigd, toen de zuilen van het..

Toren NH kerk

Oranjeplein 2
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
De TOREN van de Ned.Herv.Kerk heeft twee geledingen en steunberen (XIV), doorlopend tot de klokkeverdieping. In de eerste geleding een spits..

Ons Genoegen

Johan Hieronimus Huijssenstraat 4
Middelburg
MOLEN "Ons Genoegen". In 1847 gebouwde korenmolen, type stellingmolen. In 1965 door brand geteisterd.

Dokterswoning gebouwd in Interbellum architectuur

Kanaalstraat 70
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
Inleiding Dokterswoning, in 1928 gebouwd in Interbellum architectuur naar ontwerp van ir. C. Wondergem uit Middelburg. Omschrijving Het p..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)